2018-06-25 08:05:19• hírek • Bede Emőke

Aláírták a testvérmegyei megállapodást

Június 24-én ünnepélyes keretek között írták alá a testvérmegyei megállapodásról szóló dokumentumot Szatmár megye és a németországi Ostalb képviselői.

A hivatalos találkozó Románia és Németország, majd az Európai Unió himnuszának meghallgatásával kezdődött, majd a felek szóval és ajándékokkal is köszöntötték egymást. Ezt követően asztalhoz ültek, hogy szignóikkal lássák el a dokumentumot, mely három fő csapásvonalat jelöl ki a partnerségre vonatkozóan. Az együttműködés a hulladékfeldolgozás, az egészségügy és a tanügy területein zajló és elkövetkezendő projekteket érinti. Ennek megfelelően az aláírás előtt egy szakmai megbeszélést is tartottak, mely során e három terület képviselői ültek tárgyalóasztalhoz.
 

Hogy a testvérmegyei kapcsolat igazán gyümölcsöző legyen, szükség van közös kulturális, turisztikai és sporteseményekre, illetve az intézmények, szervezetek és vállalatok közti információ- és tapasztalatcserére –vélik a felek, akik a dokumentum aláírásával vállalták is ennek teljesítését.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: