2017-06-26 12:28:34• hírek • Szatmár.ro

Aláírták a szörnyű állapotban levő út felújításának finanszírozási szerződését

Közvetlenül 13 ezer személy életét teheti jobbá a felújított megyei út.

A Regionális Operatív Program támogatásával újul meg a Krasznabéltek – Krasznabéltek fürdő – Dobra – Nántű – DJ 108P – DJ 196 Szilágykorond – Bogdánd – Hadad –Szilágy megye határa vonalon húzódó út. A finanszírozási szerződést hétfőn írta alá Pataki Csaba megyei tanácselnök és Marcel Ioan Bolos, az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője. Az eseményen természetesen jelen voltak az érintett községek - Krasznabéltek, Szopor, Bogdánd és Hadad – vezetői is.

Az útszakasz felújítását célzó pályázattal meglehetősen sok gondja volt a megyei tanácsnak, a pályáztatás finisében például csak emiatt voltak kénytelenek több rendkívüli tanácsülést is szervezni.

A felújítás összértéke több mint 115 millió lej, amiből az Európai Unió és Románia Kormánya 98 százalékot áll, vagyis 112,7 millió lejt.

A 38,14 kilométer hosszú útszakasz felújítási projektjének megvalósítási időtartama 38 hónap, amiből 22 hónap maga az építkezés.

Az aláírásnál jelenlevő polgármesterek örömüket fejezték ki a felújítás kapcsán, egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy az új útnak köszönhetően új lendületet kap a régió fejlődése. Fontosnak tartották az útjavítást a bélteki fürdő építésének folytatása és a helyi borvidék népszerüsítésének a szempontjából is.

A megyei tanácselnök elmondta: az út nem áll meg Szilágy megye határánál, az ottani kollégák jól haladnak a hozzájuk tartozó útszakasz felújításával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: