2020-05-19 15:23:37• hírek • közlemény

Aláírták a szerződést: megújul a Szamos-part egy része

Rövid időn belül megújulhat a Szamos szatmárnémeti partjának egy része, miután Kereskényi Gábor polgármester aláírta „A két Szamos-híd közötti elhanyagolt partszakasznak a közösség számára alkalmas szabadidőközponttá történő átalakítása” elnevezésű projekt finanszírozási szerződését. 

Az Európai Unió által támogatott beruházás összértéke 8.493.748 lej, amelynek jelentős részét a brüsszeli intézmény támogatja, a polgármesteri hivatal önrésze mindössze 150.078,99 lej, ami az invesztíciónak közel két százaléka. A projekt által sor kerül a terület rendezésére, valamint sétányok és parkok készülnek a szatmáriak számára.
 

„Rengeteget dolgoztunk azon, hogy ez a beruházás megvalósulhasson, hiszen nagyon sok intézménytől kellett beszerezni az engedélyeket. A szatmárnémeti önkormányzat évek óta tervezi ezt, örülök, hogy ezúttal sikerült európai támogatást is szerezni a kivitelezésére. Köszönet mindenkinek, aki részt vett az eddigi munkában” – mondta az aláírás után Kereskényi Gábor. 
 

A területrendezés során nemcsak új, és a közösség által használható zöldövezetek alakulnak ki, de a jelenlegi élő- és növényvilág megőrzésére is kiemelt figyelmet fognak fordítani, ugyanakkor sportolási, pihenési és internetezési lehetőség is lesz majd, a térfigyelő rendszer kiépítésének köszönhetően pedig a közbiztonság is javulhat ebben az övezetben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: