2020-04-02 13:27:38• hírek • Szatmár.ro

Aláírták a szerződést: májusban indulhat a harmadik híd építése

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal március 24-én jelentett be, hogy befejezték a Strand utcai, Szamoson átívelő, úgynevezett „Harmadik híd” közbeszerzési eljárását, amelynek nyertese az ausztriai STRABAG Építőipari Vállalat. Csütörtökön pedig sor került a szerződés aláírására is, melyről Kereskényi Gábor polgármester hivatalos Facebook-oldalán tájékoztatta a város lakosságát.

“Májusban elkezdődhet a Strand utcáról induló, Szamoson átívelő híd építése, miután ma - április 2-án- aláírtam a szerződést a kivitelező osztrák céggel, a Strabag építkezési csoporttal. A munkálat összértéke hozzávetőleg 141.643.292,84 lej plusz ÁFA, és a 2023-as év végéig kell befejezni” – közölte a városvezető a közösségi oldalán.

Az utóbbi három év konkrét intézkedései a megvalósítás érdekében:

  • 2017 szeptemberében megköttetett a finanszírozási szerződés a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztériummal;
  • 2018-ban fejezte az NV Construct Cluj a mandátum elején megrendelt műszaki terveket;
  • ​2019-ben elindult a közbeszerzési procedúra, amelynek nyertese a Strabag csoport lett;

Az új híd jelentősen segítheti majd a szatmárnémeti forgalom folytonosabbá tételét, hiszen a nemzetközi európai úthálózatba tartozó E81-en közlekedőknek nem kellene használniuk a Decebal hidat. Ennek köszönhetően Szatmárnémeti északi és déli része között jóval egyszerűbbé válik a közlekedés. A Bányai út (B-dul Henri Coandă) felől érkezők a Strand utcán keresztül mehetnek majd át a 17-es lakónegyedbeli Independenţei sugárútra, a Kolozsvár felől érkezők gondtalanul folytathatják útjukat Nagybánya felé.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: