2017-12-13 12:52:26• hírek • Szatmár.ro

Aláírták a harmadik híd megépítéséről szóló szerződést

Történelmi nap Szatmárnémeti modernkori históriájában 2017. december 13., azok után, hogy Kereskényi Gábor polgármester aláírta az utóbbi három évtized legfontosabb szatmárnémeti beruházásáról szóló szerződést.

A városvezető a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztérium székházában Adrian Gâdea államtitkár és Magyar Lóránd parlamenti képviselő jelenlétében szignózta a Szamoson átívelő harmadik híd megépítéséről szóló szerződést, amelynek köszönhetően a közeljövőben megvalósulhat a szatmárnémetiek több évtizedes álma. A szerződés összértéke 81.344.496,80, a beruházásé pedig 128.404.545 lej.
 

„Lehet, hogy már többször elhangzott ezen beruházás kapcsán, de valóban történelmi nap a mai, hiszen annak ellenére, hogy a rendszerváltást követő városvezetők mindegyike megígérte a kampányában a harmadik hídat, semmilyen konkrét lépés nem történt ennek megvalósítása érdekében.
 

A legutóbbi kampány során az egyetlen jelölt voltam, amely nem ezzel akartam szavazatokat szerezni, hiszen tisztában voltam azzal, hogy a beruházás megvalósítása nem csak tőlem, hanem sok más tényezőtől is függ. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok arra, hogy rengeteg munkával elértük ezt a napot. Mikor átvettük a mandátumunkat, egy teljesen rendezetlen dokumentációt kaptunk meg, több érvénytelen szerződéskiírással. Rendbe tettük ezeket, megtörténtek a kisajátítások, ma aláírtuk a szerződést, és várjuk, hogy minél hamarabb elkezdődjön az építkezés.” – nyilatkozta Bukarestből Kereskényi Gábor polgármester.
 

A tervek szerint az új híd két pilléren helyezkedik majd el, négysávos, gépkocsis közlekedéssel, a gyalogos sávokon kívül pedig kerékpársáv is lesz majd. A 130 millió lej összértékű beruházásból pedig 82 millió lejt fizet a ma aláírt a szerződés alapján az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL), 48 millió lejt pedig a helyi költségvetésből fedez majd a szatmárnémeti önkormányzat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: