2019-10-25 12:00:30• hírek • közlemény/Bede Emőke

Aláírták a 11 hibrid hajtású autóbusz vásárlásáról szóló szerződést

Újabb EU-s alapokból finanszírozott szerződést írt alá a pénteki nap folyamán Kereskényi Gábor polgármester - adta hírül a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Ennek értelmében 11 darab hibrid autóbusz vásárlására kerül sor, bevezetik a nagyvárosokban már használt e-ticketing rendszert, valamint autóbusz-pályaudvar és közlekedés-felügyeleti központ épül.


„Az autóbuszokat a szerződés aláírásától számított hat hónapon belül kell leszállítania a lengyelországi Solaris közlekedési gépgyárnak.  A több mint 37 millió lejes beruházásnak köszönhetően az autóbuszok vásárlása mellett európai normáknak megfelelő pályaudvar és a közlekedés-felügyeleti központ is épül.” – jelentette ki az aláírás után Kereskényi Gábor. A Regionális Operatív program (POR) keretén belül finanszírozott beruházás összértéke 37.102.839 lej, ebből 659.200,54 lej a polgármesteri hivatal önrésze.



A Solaris által gyártott autóbuszok egyébként már bemutatkoztak Szatmárnémetiben, 2018 szeptemberében a cég ugyanis tesztelés céljából már a város rendelkezésére bocsátott egy ilyen hibrid hajtású járművet. Akkor az első tesztutat Kereskényi Gábor polgármester, Maskulik Csaba városmenedzser, illetve Ionut Bujor, a Transurban igazgatója tették meg a busszal, ezt követően pedig a szatmáriak is kipróbálhatták azt, ugyanis a tömegközlekedési eszköz egy egész héten át cirkált a város utcáin.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: