2009-09-09 14:24:35• hírek • Parajdi Andrea

Elkerülőútként funkcionál

Több mint 700 ezer lejből valósult meg az Ambudului utca rendbetétele Szatmárnémetiben. A munkálatokat tavaly kezdték el.

A Pálfalvai út és a hozzá tartozó négy földes út -Ciprian Porumbescu, Turului, Caritas, Iosif Vulcan - modernizálásának úgymond előfeltétele volt a környéken lévő Ambudului út rehabilitálása is, ugyanis amíg hónapokig le van zárva a Pálfalvai út, addig ezt az útszakaszt használhatják elkerülőként az autósok.

Ilyés Gyula polgármester elmondta: az Ambudului út 2/3-a, amely az Amacii útra csatlakozik földes út volt ezidáig, csupán azon a részén volt évekkel ezelőtt leaszfaltozva, amely a Carpatii II lakónegyedben húzódott. Emiatt a munkálatokat két részben licitálták ki. A földes rész teljes felújítását, amelyet a Pálfalvai út projektjére felvett hitelből finanszíroztak a Samcif cég végezte. A közvilágítás kiépítésével, illetve a kanalizálással egybekötött teljes út-, és járdaépítés, valamint a zöldövezetesítés mintegy 587.857 lejbe került, az út ezen szakaszán. Az első munkálatok idén tavasszal fejeződtek be.

Ezt követően áprilisban licitálták ki az Ambudului út azon részének rendbetételét, amely a Carpatii II lakónegyedben található. A hátramaradt munkálatok a nyár folyamán a Bitunova Kft. végezte el, 119.179 lej ellenében, amelyet a város saját pénzéből fizetett ki.

-Meg kellett oldanunk, hogy amíg le van zárva a Pálfalvai út fennakadások nélkül közlekedhessenek az autósok. Az Ambudului út felújítása természetesen nem csak amiatt fontos, hogy ezt az útszakaszt most egy ideig elkerülő útként használhatjuk, hanem azért is lényeges, mert az ottlakóknak már évek óta bosszúságot okozott a gödrös földes út - mondta a polgármester.


Befejeződött Szatmárnémetiben az Ambudului utca teljes modernizálása.
Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester sajtótájékoztatón számoltak be az Ambudului út modernizálásáról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: