2009-07-29 16:08:39• hírek • Parajdi Andrea

Aláírhatják a szerződést

Előrelépés történhet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium költözésének ügyében, ha a városi tanács csütörtökön jóváhagyja azt a határozatot, amelyet az épületek cseréjére készítettek elő, és amely lehetővé teszi az átköltöztetést eredményező szerződések aláírását.

Ahogyan az ismert, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium költöztetése kapcsán a városi és megyei vezetőknek, illetve a református és katolikus egyház képviselőinek sikerült olyan közös döntést hozniuk, amely mindegyik fél számára megoldást jelenthet.

A katolikus egyház hajlandó bérbe adni a Zárda épületének mindkét szárnyát a Kölcsey számára, s mivel az épület nagyobb alapterületen fekszik mint a visszaszolgáltatás előtt álló ingatlan, így lehetőséget nyújt a kényelmes oktatási tevékenység további folytatására. A kölcsey szülőbizottsága, vezetősége, tanári kara és diáksága is ezt a megoldást szorgalmazza, hiszen így továbbra sem kellene szétszakadni a neves oktatási központnak.

A Kölcsey költözésével párhuzamosan több tanintézmény is székhelyet vált. Az Aurel Popp Képzőművészeti Iskola, azon része amely most a Zárdában működik a Református Gimnázium jelenlegi épületében kapna helyet, amely úgy-e teljes egészében elfoglalja a Kölcsey mostani épületét. A pirostéglás épületből is kiköltözik a képzőművészeti iskola, mégpedig a Speciális Iskolába, amely a jövőben a MIU bentlakás második és harmadik emeletén működik tovább.

A költöztetésekre a 2010/20011-es tanévben kerül sor, azonban már most lépni kell, hiszen még felújítás vár a Zárda épületére.

-Ha elfogadjuk ezt az előterjesztett határozattervezetet, akkor már alá lehet írni a bérleti szerződést a Püspökséggel, és uniós pénzekre is pályázhatunk a rehabilitáció céljából. A tervezetbe azt is belefoglaltuk, hogy ha bármilyen modernizálást végez az önkormányzat saját költségéből a zárda épületén, akkor az a bérleti díjból levonásra kerül - tudtuk meg Kereskényi Gábor, alpolgármestertől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: