2019-09-05 13:11:54• hírek • Bede Emőke

Alábecsülik az alkohol hatását a sofőrök

A szerdai nap során több mint nyolcvan helyszíni bírságot szabtak ki a közlekedésrendészet osztály munkatársai – derült ki a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség legfrissebb beszámolójából.

A tájékoztatás szerint a megye több pontján is baleset-megelőzési akciót tartottak, az eredmények pedig magukért beszélnek. Egyetlen nap alatt nyolcvannál is több bírságot szabtak ki, melyeknek összértéke eléri a 35 900 lejt, továbbá felfüggesztettek tizenöt vezetői engedélyt és két forgalmi engedélyt is.


A Szatmárnémeti területén tartott kontroll során három, 27 és 61 év közötti férfi leheletében is alkoholt mutatott ki a szonda. Noha az ő eredményeik még nem érték el a bűncselekménynek számító ittasság alsó határát, azért a jogosítványaiknak búcsút mondhattak egy időre. Egy 49 éves férfi azonban, akit a Petőfi Sándor utcán állítottak meg, nem úszta meg „ilyen könnyen”, ugyanis az ő leheletében már 0,61 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda. A férfi ellen bűnügyi eljárást indítottak – tájékoztat a hatóság.


A rendőrség ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy az alkoholfogyasztás a vezetési képesség csökkenésének egyik legfontosabb oka, és könnyen közlekedési baleseteket eredményezhet, annak ellenére, hogy sokan alábecsülik az ital hatását. Sajnos az ilyen balesetekben többnyire magas a súlyos sérültek száma, illetve nem ritkán halálos áldozatokat is követelnek. Épp ezért a hatóság felelősségteljes magatartásra int minden autóvezetőt, és arra szólítanak fel, hogy alkohol fogyasztása után már ne üljünk volán mögé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: