2009-01-09 11:36:09• hírek • Szatmar.ro

Al-Attijah előbb került, majd kizárták

A katari versenyzőt az összesített lista éléről zárták ki a Dakar ide versenyéből.

A Dakar 2009 elnevezésű tereprali hatodik szakaszának a legnagyobb szenzációja, hogy kizárták az autósok között vezető Nasszer al-Attijahot, amiért az több ellenőrzőpontot kihagyott. A motorosoknál idei első győzelmét aratta Cyril Despres, de Coma tovább növelte előnyét.

 

A Dakar rali szerdai, ötödik napja a szokásosnál is nehezebbnek bizonyult, sötétedéskor a mezőny fele nem ért be a táborba, ezért a szervezők a hatodik versenynapot San Rafael és Mendoza között 178 kilométerre rövidítették le.

Ez volt az idén az utolsó szakasz két nagymenőnek, a 2006-os győztes francia Luc Alphande-nak valamint az összesített lista vezetőjének, Nasszer al-Attijahnak. Míg előző navigátora betegsége miatt adta fel a versenyt, utóbbit kizárták. A katari versenyző ugyan megnyerte a csütörtöki szakaszt, de mivel BMW-je motorjának meghibásodott a hűtése, ezért ő, a komolyabb károsodást elkerülendő, megkerülte a dűnés részeket és kilenc ellenőrző pontot kihagyott. Így a dél-afrikai de Villiers nyert, aki átvette a vezetést összesítettben is, megelőzve a Sainzot és Millert. Ezzel a Volkswagen tökéletes napot zárt, ugyanis mindhárom pilóta a wolfsburgi gyár autóival versenyzik.

A magyarok közül Palik a 34. helyen végzett, amivel összetettben a fantasztikus 12. helyen áll, míg a Liszi-Fenesi páros 46.-ként ért célba.

A motorosoknál nem okozott komolyabb izgalmakat az csütörtöki nap, Cyril Despres megszerezte első szakaszgyőzelmét, míg Marc Coma tovább növelte előnyét a 11. helyen beérkező Steettel szemben. Dési János, bár nagyot esett, a 40. helyen ért célba, Romeo Dulcu 64.-ként zárta a napot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: