2012-05-10 13:13:26• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezésre kerül a Samus GuitArt

Csehi Árpád és Ovidiu Ignat
Csehi Árpád és Ovidiu Ignat

A Szatmári Művészeti Iskola idén is számos kulturális rendezvény szervezéséből veszi ki a részét. A május 10-12. között zajló „Samus GuitArt" Gitárverseny mellett megrendezik a II. Szatmár Kupa Országos Sporttánc Versenyt, és színvonalas tanévzáró programokkal is várják az érdeklődőket.

Eseménydús lesz a Szatmári Művészeti Iskolában a tanév utolsó két hónapja, hiszen számos rendezvényre készülnek az intézmény tanárai és diákjai. Amint azt már tudjuk, a tehetséges fiatalok év közben is sok eseményen részt vesznek, de a tanév vége még mozgalmasabbnak ígérkezik. Mircea Deac, az intézmény vezetője május 10-én sajtótájékoztató keretében számolt be az iskola és a partnerintézmények által szervezett programokról.

A sajtótájékoztatón még jelen volt többek között Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Ovidiu Ignat, a Royal Dance Club menedzsere és az iskola tánctanára.

Deac elmondta: a 2011/2012-es tanév során az iskola tehetséges művészei több alkalommal is részt vettek a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének kiállításmegnyitóin, a Kultúrkaravánon, a Szatmár Megyei Tanács Nyílt napján, és egyéb kulturális eseményeken, a következő két hónapban pedig még számos program vár rájuk.

A Szatmári Művészeti Iskola és a Megyei Tanács szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a „Samus GuitArt" Akusztikus Gitárverseny, amely azoknak a diákoknak szól, akik aktívan részt vesznek a művészeti iskolák gitártanfolyamain, és céljuk a gitározás magas szinten való elsajátítása.

Mint megtudtuk, a május 10-12. között zajló verseny idén is hat megye művészeti iskoláinak gitárosai között zajlik: képviselve lesznek a nagybányai, a máramarosszigeti, a besztercei, a kolozsvári a nagyváradi, a zilahi és természetesen a szatmári művészeti iskolák.

A versenyzők és a zsűri tagjainak fogadására május 10-én került sor, a verseny maga pedig május 11-én 15.00-18.00 óra között zajlik. A díjátadó gálának a Poesis Multikulturális Központ ad otthont 18 órától, ezt követően pedig a „Duo Andrei" klasszikus gitárkoncertjét hallgathatja meg a közönség.

„A zsűriben részt vesz Dr. Constantin Andrei a Kolozsvári „Gh. Dima" Zeneakadémia professzora, ő lesz a zsűri elnöke, Arian Andrei, a Bukaresti „Dinu Lipatti" Zeneakadémia klasszikusgitár tanára, valamint az egyik művészeti iskola képviselője - az, hogy kicsoda, az a verseny napján dől el" - mondta el Deac.

Mint minden megmérettetésen, így ezen is a versenyzők jutalomban részesülnek: három dicséretre méltó versenyző 100 lejt kap jutalmul, a harmadik helyzet jutalma 200 lej, a másodiké 300 lej, az első díj pedig 400 lej. A verseny fődíja 500 lej, és egy gitárt ábrázoló, fából készült trófea, Kótér László képzőművész alkotása.

Ovidu Ignat röviden beszámolt a sporttáncosok „Szatmári Kupájáról", amely május 19-20. között kerül megrendezésre a Royal Dance Club és az Országos Sporttánc egyesület szervezésében. Mint megtudtuk, idén közel ezer résztvevőre számítanak a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: