2008-12-09 15:54:45• hírek • Szatmár.ro

Aktívak a kölcseys diákok

Az múlthéten három napot töltöttek Bécsben a kölcseys diákok, mivel egy közös projektben vesznek részt bécsi illetve magyarországi diákokkal. Egy másik szintén kölcseys csapat egy esettanulmány versenyen vettek részt Kolozsváron.

A bécsi ERSTE Alapítvány és az ACESS Interkulturalles Zentrum közös pályázatot hírdetett meg, melynek témája az interkulturális párbeszéd az Unióban. A kölcseys diákok bécsi ortodox-zsidó diákokkal illetve budapesti művészeti iskolás diákokkal közösen vesznek részt a pályázatban.

Pályázatuk az „Értékek, identitás és művészet" címet kapta, melyben a fiatalok számára fontos értékeket, nemzeti szimbólumokat kívánják feldolgozni. A múltheti bécsi látogatáson 15 diák és kísérő tanáraik vettek részt, melyen az angol nyelv intenzív használata mellett a város szépségeivel is ismerkedhetett a szatmárnémeti csapat.

Szintén múlthéten rendezte meg a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közigazgatás és gazdasági tudományok tagozata A középiskolák üzleti tanácsadó verseny elnevezésű rendezvényét, melyen 13 erdélyi magyar középiskolás csapat vett részt.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot Garda Ingrid (XI. B), Nichita Margit (XI. A) és Pataki Zoltán (XII. A) képviselte, akik harmadik helyezést értek el. A háromtagú csapatok feladata az volt, hogy egy bank kommunikációs stratégiáját kidolgozzák, melyhez tárgyi tudásukat és kreativitásukat is egyaránt használniuk kellett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: