2009-12-21 16:04:51• hírek • Gozner Gertrud

Aktív kulturális élet

December 21-én délután került sor a Megyei Tanács Galériájának a megnyitójára, ahol a továbbiakban a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak munkái lesznek megtekinthetőek.

Ez már a harmadik galéria, amit a művészeink birtokba vesznek - tudtuk meg Gergely Csabától, az egyesület elnökétől. A Polgármesteri Hivatal Galériája és az Alkotóház Galéria mellett a tagok munkái ezután a Megyei Tanács hivatalának előterében és megcsodálhatóak lettek.

Az Alkotóház Egyesület két éve jegyeztette be magát jogi személyként, és a szatmári művészeti élet egyik legaktívabb tagjává fejlődött - fejtette ki az elnök. Gergely Csaba szerint sikerült elérniük, hogy Szatmáron odafigyeljenek a képzőművészetre.

Az egyesület aktivitását bizonyítja, hogy 2009-ben 15 közös és 17 egyéni kiállítást szerveztek a tagjai. Ezek a tárlatokra nem csak a megyeközpontban, hanem nagyobb vidéki településeken, az ország más városaiban és külföldön is sor került. A hétfőn megnyílt kiállításon a Megyei Tanács Galériájában 25 alkotó 82 műve tekinthető meg. A megnyitó végén az Alkotóház tagjai önarcképükkel lepték meg Csehi Árpádot, a tanács elnökét, valamint Adrian Stef és Mircea Govor alelnököket.



Önarcképükkel lepték meg a Megyei Tanács vezetőit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: