2011-04-21 09:49:36• hírek • Póti Orsolya

Aktív könyvtárosok

A Szatmár Megyei Könyvtár április 11-15 között két jelentős eseményen is aktívan részt vett, valamint a „Zibo" Alapítvány közreműködésével megrendezte a „Családok hete, hét a TV nélkül" elnevezésű programot.

Az elmúlt hét folyamán több mint 900 gyereket vonzott a könyvtár épületébe az a rendezvény, amelyet a Szatmár Megyei Könyvtár és a „Zibo" Alapítvány szervez. A „Családok hete, hét a TV nélkül" elnevezésű program keretében az óvodások és kisiskolások meséket hallgathattak Szatmárnémeti olyan jelentős személyiségeinek olvasatában, mint Csehi Árpád,  a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Mircea Govor és Adrian Stef alelnökök valamint Ilyés Gyula polgármester.

A könyvtár munkatársai a program keretében a szülők figyelmét felhívták arra, milyen veszélyt jelent a gyerekek nevelése során a televízió és az internet; elmagyarázták miként kell beállítani a böngészőket úgy, hogy a gyerek ne férjen hozzá olyan tartalmú oldalakhoz, amelyek nem ajánlott a számára.

-A projekt célja elsősorban a családdal együtt töltött idő helyreállítása, illetve az, hogy a kicsiket és nagyokat egyaránt a könyvtárba vonzzuk - tudtuk meg Paula Horotantól, a könyvtár sajtószóvivőjétől.

Ugyancsak az elmúlt hét folyamán tíz könyvtáros vett részt a „LIB" informatikai képzésen, amelynek elvégzése biztosítja az internet és az információs technológia hatékony felhasználását a könyvtárakban. A képzés a Biblionet program keretében zajlott, melyet a Bill & Melinda Gates Alapítvány, az IREX Alapítvány, valamint a Romániai Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesülete kezdeményezett.

Minden tanfolyam a Bill & Melinda Gates Alapítvány által adományozott informatikai eszközök segítségével zajlik, amelyek a tanfolyamok elvégzése után a Szatmár Megyei Könyvtár tulajdonában maradnak.

Április 11-13 között szervezték meg Bihar megyében a Romániai Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesületének találkozóját, amelyen az észak-nyugati régió könyvtárainak képviselői vettek részt. Szatmár megyéből hárman képviselték a könyvtárakat: Angela Campian, az egyesület szatmári fiókjának az elnöke, Marta Cordea alelnök, valamint Corina Nuna, Nagykárolyi Könyvtár munkatársa.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: