2009-09-06 17:54:47• hírek • Szatmár.ro

Templomnapot rendeztek Ákoson

Vasárnap délelőtt nyolcadszorra rendezték meg az Ákosi Templomnapot, amelyet annak idején az elszármazottakkal való találkozás, illetve a templom felújításának a szükségességére való figyelemfelhívás céljából indítottak útnak.

Az idei eseményt egy másikkal is összekötötte a helyi református gyülekezet: felavatták a visszakapott egyházi iskolából gyülekezeti teremmé alakított korszerű ingatlant, ahol a gyermekfoglalkozásokat, nőszövetségi összejöveteleket, tanácskozásokattartják majd.

Az ünnepi istentiszteleten Győri Márta debreceni lelkipásztor hirdetett igét, majd Dobai Zoltán, helybeli lelkész köszöntötte a megjelenteket: Csehi Árpád megyei tanácselnököt, Erdei D. istván parlamenti képviselőt, a hazalátogató elszármazottakat és a helybelieket. A szatmárnémeti Kiss Mercédesz - néhai Kiss Bertalan lelkész unokája - rövid műsorral szerepelt, a debreceni lelkész és férje saját dalokat adtak elő, és a helyi gyerekek is szavaltak-énekeltek. A hálaadó istentisztelet szeretetvendégséggel ért véget.


Templomnapot rendeztek Ákoson
Templomnapot rendeztek Ákoson


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: