2013-07-04 17:37:39• hírek • Szatmár.ro

Aknasugatagon ministráltak

Élménydús zarándoklaton vehettek részt a ministránstalálkozón második helyen végzett csoportok.

Aknasugatagra zarándokolt a június 15-i egyházmegyei ministránstalálkozó vetélkedőjének második helyen végzett csoportja, a tavalyi találkozó második helyezettjével.

A nagykárolyi Kalazanci Szent József plébánia csapata valamint a mikolai plébánia és filiáinak - Egri és Sándorhomok - csapata július 4-én, csütörtökön utazott a máramarosi településre. Az egyházmegyei találkozón nyújtott teljesítményükért jutalomkiránduláson ismerkedhettek a máramarosszigeti esperességhez tartozó Szent Péter és Szent Pál apostolok plébániával és annak környezetével.

A felszabadult hangulatú utazáson a gyerekeknek lehetőségük nyílt strandolásra, késő délutánig a gyógyhatású sós vízben oldották a hangulatot, majd tizenhét órától szentmisén vettek részt. A zarándoklat lelki csúcspontjaként, a közel negyven ministráns előtt Ft. Covaci István Attila i.h. lelkész mutatta be a legszentebb áldozatot.

Prédikációban lelkesítette a ministránsokat, hivatásuk melletti kitartásra intve őket. A nagykárolyi, mikolai, egri és sándorhomoki fiatalokat lenyűgözte a templom szépsége, valamint a táj hangulata, csak késő délután indultak haza. A szervező Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája a teljes nap során figyelmet fordított a gyerekek hitben való megerősödésére, az út során együtt imádkoztak, énekeltek a ministránsok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: