2011-10-28 14:01:43• hírek • Kocsis Zoltán

Akkor most hány pontja van a Szászrégennek?

A román labdarúgó bajnokság harmadik osztályának hatodik csoportjában igazi rangadót játszanak pénteken: a Szászrégen az Olimpiát fogadja. Az biztos, hogy szatmári siker esetén a sárga-kékek megtartják pozíciójukat az első helyen. Az viszont nem egyértelmű, hogy vereség esetén a Szászrégen megelőzi vagy csak utoléri az Olimpiát.

A fenti probléma magyarázata, hogy nem teljesen világos, hány pontja is van a Szászrégennek. Egyes források szerint ugyanúgy 22, mint a szatmáriaknak, mások szerint viszont csak 19. A dolog magyarázata, hogy a régeniek a harmadik fordulóban, október 7.-én Marosvásárhelyen lejátszott és 1-0-ra megnyert bajnoki három pontját a zöld asztalnál elveszítették, mert Vilmos Stoicát jogosulatlanul használták.

Erről tanúskodik egy, a ProSport napilapban október 13.-án megjelent cikk is. Ennek következtében a legolvasottabb napilap internetes oldalán 10 forduló után az Olimpia áll az élen 22 ponttal, két ponttal megelőzve a Brassói Coronát és hárommal a Szászrégent.

A ProSport táblázata

Igen ám, de a Román Labdarúgó Szövetség honlapján már az Olimpia és a Szászrégen holtversenyben áll az élen 22 ponttal. Akárcsak a másik nagy sportnapilap, a Gazeta Sporturilor internetes oldalán. Ám ennek hitelét kissé aláássa, hogy az Olimpia és a Szászrégen szombaton lejátszott mérkőzéseinek eredményeit még mindig nem építették be a tabellába, így mindketten 19 ponttal szerepelnek.

A Román Labdarúgó Szövetség tabellája

Mivel az Olimpia vezetői sem tudtak pontos felvilágosítással szolgálni, az ügy orvoslására megpróbáltuk megkérdezni a legilletékesebb intézményt: a Román Labdarúgó Szövetséget. A Versenybizottságot sikerült is elérnünk, ám ők közölték: a sajtóval csak a sajtóosztály állhat szóba. Igen ám, csakhogy ott fél napig tartó kísérletezések után sem vette fel senki a telefont...

Úgyhogy nincs más választásunk, kénytelenek vagyunk hinni a szövetség honlapjának. Mely szerint holtversenyből indul a két csapat a rangadón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: