2009-05-15 15:32:32• hírek • Gozner Gertrud

A rózsaszín párduc is eljött

Zsúfolásig megtelt csütörtökön fél hétkor a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia. Ez annak is köszönhető, hogy a klasszikus szólamoktól eltérően most híres filmzenék csendültek fel Shinya Ozaki japán karmester vezényletével.

Többek közt a közönség újra átélhette a Forrest Gump, a Grease, a Ryan közlegény megmentése és a Flashdance mozik emlékezetes pillanatait. Dr. Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója kedvenc témáját játszotta a Schindler listájából.

Mielőtt felcsendültek volna az első akkordok a Rózsaszín párducból, a zenészek stílusosan napszemüveget vettek fel. Miközben játszották a darabot a karmester játékos közreműködésre biztatta a közönséget.

Zárásképpen a Csillagok Háborújának fő témája csendült fel, amit a koncert végén vastapssal ünnepeltek a nézők. Shinya Ozak karmester már régóta vendégszerepel a szatmári filharmóniában, az este folyamán pedig megkapta az állandó meghívott karmester kitüntetést. Az előadás szünetében a résztvevők adományokkal támogathatták a rákbeteg gyermekeket segítő Reménysugár Alapítványt.

Dr. Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója kedvenc témáját játszotta a Schindler listájából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: