2011-03-31 19:28:47• hírek • Póti Orsolya

Akik a szépet akarják megmutatni

Újabb képzőművészeti kiállítást csodálhatnak a festészeti alkotások kedvelői, ugyanis március 31-én megnyílt Erli Mária Tünde és Katona Gábor tárlata. Az eseményt Bócsi Dorottya és Koncz Krisztina zongorajátéka tette hangulatossá.

Két szatmári művész, Erli Mária Tünde és Katona Gábor kiállításának megnyitójára került sor csütörtökön a Szatmár Megyei Tanács Galériájában a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének és a Szatmári Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató központ szervezésében. Az esemény Bócsi Dorottya és Koncz Krisztina közös zongorajátékával vette kezdetét, majd Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke köszöntötte a kiállító művészeket és a közönséget.

Erli Mária Tünde Nagykárolyban született 1961-ben. Körülbelül 10 évig német nyelvet tanított lakhelyén Gencsen. A nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium és az aradi Vasile Goldis szatmárnémeti tagozatos főiskolájának elvégzése után elvégzi Nagyváradon a Képzőművészeti Egyetem rajztanári szakát. A festőnő kedvenc témái a csendélet, tájkép, porté akt és kompozíció. Szereti a változatosságot; az állandó önképzés híve. Minden munkájában az eredendő szépséget keresi, a festészet által szeretné közvetíteni a benne felmerülő gondolatokat, érzéseket.

Katona Gábor szobrász és festőművész jelenleg kiállított pasztellképei rokonságban vannak az impresszionisták illetve poszt-impresszionisták képeivel. Különösen érdekesek a távoli ködbe vesző házai. Nagy hangsúlyt fektet úgy a rajzra, mint a színekre.

A művészeket Deac Mircea igazgató és Muzsnay Árpád, az EMKE elnöke méltatta. A kiállítást március 31. és május 4. között látogathatják az érdeklődők.




Megnyílt Erli Mária tünde és Katona Gábor képzőművészeti kiállítása
Megnyílt Erli Mária Tünde és Katona Gábor képzőművészeti kiállítása


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: