2017-08-03 11:35:38• hírek • Szatmár.ro

Aki teheti, kerülje a Decebal-hídat

Kétsávosra szűkül egy 200 méteres részen az amúgy is forgalmas híd - kiszélesítik a jobb oldali hídfőnél található buszmegállónál az utat. Dugóra lehet számítani!

Szerdai cikkünkben figyelmeztettük olvasóinkat azzal kapcsolatban, hogy a Decebal hídon csütörtök reggeltől kezdődően útszűkületre lehet számítani. A híd bal lábánál található buszmegállót fogják kiszélesíteni, hogy az ott állomásozó busz ne zavarja a Burgya-sarok irányából, a külső sávon érkezőket. Eddig ugyanis a megálló tömegközlekedési eszköz akadályozta, nehézkessé tette itt a közlekedést. 

Csütörtök reggel meg is kezdődött a munka, pontosabban annak előkészületei. A Burgya-saroknál nagyjából kétszáz méteren nem lehet közlekedni abuszmegállóhoz közel eső két sávon, hanem a kereszteződésbe érkezők három sávjából választottak le egyet, a Szamos jobb partjára átkelőknek.

A Burgya-sarok felé tartók egy részen egyetlen sávon közlekedhetnek, az bővül a híd lábánál két sávra.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hídon, ahol négy sávval is sokszor volt nehézkes az átkelés, most helyenként két sávon lehet csak közlekedni. Csütörtök délben a megszokottnál jóval többet kellett várni például a Szamos jobb partjáról az átkeléshez, különösen, hogy azon a részen, ahol egy sávosra szűkül az út, nagyon nehéz és lassú volt haladni. Ugyanekkor viszont a Golescu hídon könnyen lehetett közlekedni.

A délutáni órákban valószínűleg még nehezebb lesz a Decebal hídon a közlekedés, erre számítson mindenki, aki hazafelé tart a lakótelepek felé. A pár napnyi kellemetlenséget viszont át kell vészelni, a munka végeztével gördülékenyebben lehet majd közlekedni a hídon.   

A Burdea-megállóként ismert buszmegálló a munkálatok miatt ideiglenesen megszűnt. Ez a 2, 4, 9, 10, 11, 12, 14, 17, 18 és 23-as számú buszok vonalát érinti. A megállót ideiglenesen a Szatmárzsadányi útra (Closca sugárút) helyezték át, az E-On Gaz közelébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: