2012-03-01 11:37:24• hírek • MTI

Aki nem dolgozik, nem kap pótlékot

Megvonják a sztrájkoló honatyáktól a parlamenti ülésenként járó pótlékot - jelentette be Roberta Anastase, a román képviselőház elnöke.

Romániában egy hónapja bojkottálják az ellenzéki képviselők és szenátorok a parlament munkálatait. A szociáldemokraták, a liberálisok és a konzervatívok alkotta hárompárti ellenzéki Szociálliberális Szövetség (USL) vezetősége úgy döntött, így tiltakozik az ellen, hogy a kormányoldal és Traian Basescu államfő nem hajlandó kiírni az előre hozott választásokat.
Anastase elmondta: azokat a honatyákat is szankcionálják, akik aláírták a jelenléti íveket, de ennek ellenére nem vettek részt a parlament ülésein.

Korábban az ellenzéki honatyák bejelentették, hogy a sztrájk idejére üléspénzüket jótékonysági szervezeteknek adományozzák. Anastase szerint azonban a honatyák csak azt a pénzt adományozhatják, amelyért megdolgoztak.
Az üléspénz a honatyák juttatásának, vagyis a fizetésüknek egy része, ami azt jelenti, hogy a 213 ellenzéki honatya jövedelmének körülbelül az egyharmadát veszíti el.

A képviselőknek és szenátoroknak jár még ezen kívül a parlamenti irodájuk fenntartására megítélt összeg, amely azonban nem fog csökkenni a sztrájk miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: