2006-09-28 20:12:32• hírek • Szatmár.ro

Kocogási kisokos

futA nyáron felcsúszott kilóktól való megszabadulás egyik legegészségesebb módja a kocogás.

A nyáron felcsúszott kilóktól való megszabadulás egyik legjobb, legegészségesebb és leggyorsabb módja a kocogás. Reggel, munka előtt, vagy este, lazításképp. De nem mindegy, hogyan kocogunk.

- Fokozatosan szokjunk hozzá a testmozgáshoz. Ha két hónap elteltével fél órát folyamatosan tudunk kocogni vagy gyors tempóban gyalogolni, legyünk elégedettek magunkkal.

- Legyünk rendszeresek. Legalább háromszor szakítsunk rá időt a héten. Természetesen jobb, ha ezt hatszor megengedhetjük magunknak.

- Lehetőség szerint ugyanazon időben rójuk köreinket, hiszen így szervezetünk könnyebben megszokja a mozgást, és tevékenységünk ritmusát.

- Kocogjunk társaságban. Olyan tempót diktáljunk, hogy tüdőnket kis mértékben vegye igénybe, de közben néhány szót válthassunk távgyalogló társunkkal. Így nem olyan unalmas, ráadásul egymást is bíztathatjuk.

- Ha nincs egyvégtében legalább fél óránk, kocogjunk reggel és este egy keveset. Ez is jót tesz a szervezetnek.

- Ha egyszer nem érünk rá, másnap folytassuk ott, ahol abbahagytuk.

- Aki rendszeresen kocog vagy gyors tempóban gyalogol, könnyebben lemond a kilónövelő esti nassolásról és közérzete egyértelműen jobb lesz. Ráadásul környezete is érzi, hogy sportosabb és jobb hangulatú kollégával vagy baráttal van dolguk. Már ezért megéri!

Akinek pedig még ez is kevés… - a kocogás fokozza az intelligenciát

A kocogás intelligensebbé teszi az állatokat – állapította meg kísérletei befejeztével egy kaliforniai kutató. Dr. Fred Gage szerint ugyanis a sokat futó állatoknak az az agyféltekéje növekedett, amelynek tekervényei a tanulásért és a memóriáért felelősek.

Egyik kollégájának az eredményei eközben azt látszanak igazolni, hogy a kocogás hatására az agysejtek nemcsak, hogy növekedésnek indulnak, hanem az emlékezőtehetség is javul… (nana)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: