2016-06-06 17:11:09• hírek • Szatmar.ro

Aki játszik, nem öregszik

Rendkívül jó hangulatban, játszva, örömmel mutatták be az idei gyermekbibliahét anyagát, melynek mottója: Kosaramba fonom dicséreted.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében pénteken délután 16 órától került sor az egyik legnépszerűbb református program bemutatójára. S talán ez még finom megfogalmazás, hiszen a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben 250 gyülekezet tartja szükségesnek, hogy összesen mintegy 10.000 gyermek felé misszionáljon ezen az élménypedagógiai módszerekkel színesített alkalomsorozaton. Lelkészek, vallástanárok és munkatársak várták kíváncsian, és sajátították el örömmel az idei gyermekbibliahét anyagát.

A játék nemcsak szórakoztató élmény, hanem nagyon jó tanítási módszer. Erre is alapoznak annak a kitűnő csapatnak a tagjai, akik Szűcs Éva tanügyi előadó tanácsos vezetésével érkeztek Szatmárnémetibe. A program címe: Kosaramba fonom dicséreted, a gyermekbibliahét főénekének utolsó sorát parafrazálja. A téma egy kerettörténet, azaz egy indián mese köré épül, amit Módi Kinga vallástanárnő alkotott, s ami önismeretre tanítja a hallgatót, résztvevőt. Aktuális téma ma is az önértékelés: vagy alul, vagy fölülértékelik magukat a gyermekek és a felnőttek is. A bibliahét egyik célja, hogy közelebb kerüljenek a gyermekek, a fiatalok, vagy éppen a felnőttek a reális önértékeléshez. Az identitás fejlesztése is teret kap ezen a héten, melynek üzeneteit még elöljáróban, kedvcsinálóként közöljük: Növekedj a hitben! Élj úgy, hogy világíts! Légy kitartó! Légy Isten eszköze! Légy Isten cselekvő gyermeke!

Hamarosan itt a vakáció, a Szatmári Református Egyházmegye gyülekezetei is megszervezik ezt a gyermekmissziós programot. Az időpont felől érdeklődni a helyi egyházközségeknél lehet! A játék fiatalító lehetőségét pedig mindenki megélheti.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: