2019-09-25 07:59:29• hírek • Bajnai Botond

Aki indokolatlanul riasztja a 112-t, meg kell térítse a kiszállást

Várhatóan bevezetik a védelmi bizottság, 112-es segélyhívóra vonatkozó rendeletét. A szenátus pozitívan véleményezte a rendeletet.

Esély van rá, hogy bevezetésre kerüljön az a rendelet, mely értelmében azok, akik indokolatlanul riasztják a 112-es segélyhívót, meg kell térítsék a kiszállással kapcsolatos költségeket, miután kedden pozitívan véleményezte a szenátus a védelmi bizottság vonatkozó rendeletét.

 

Nicu Fălcoi, a szakbizottság tagja, aki a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) képviseli a felsőházban, az alábbi módon nyilatkozott az Agerpresnek a témában: „Az a személy, aki indokolatlanul hívja az 112-es hívószámot, mozgásba hozva az egész rendszert, személyzetet és technikát, fizesse a kiszállás minden felmerülő költségét. Számomra ez természetes dolognak tűnik, és lehet, hogy ez az indokolatlan hívások csökkenéséhez vezet”.

 

Hozzátette, a bizottság törölte a javaslatból azt a cikkelyt, amely előírta, hogy feltöltőkártyákat csak személyazonossági igazolvány alapján lehet vásárolni, mivel az sértette volna a személyes adatok feldolgozásának biztonságára vonatkozó uniós előírásokat. Fălcoi hangsúlyozta, ő a szóban forgó cikkely megtartását támogatta.


„Az biztos, hogy nem mi lennénk az első ország Európában, ahol ez a gyakorlat. Nyolc vagy kilenc országban csak személyazonossági alapján lehet feltöltőkártyákat vásárolni, és véleményem szerint ezzel jelentősen csökkene a hamis hívások száma” – mondta Nicu Fălcoi.

 

Egyébként Szatmár megyében a múlt hónapban összesen 12 263 alkalommal riasztották a 112-es segélyhívót, ennek kevesebb mint fele, 5729 volt valóban sürgősségi eset.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: