2017-03-29 08:08:25• hírek • refszatmar.eu

Aki Krisztussal van, győzni fog – Bepillantás Láncos imahetébe

Szatmár-Láncos református gyülekezete tavasz első napjaiban tartja imahetét. Ezen a héten minden nap más lelkipásztor érkezik a gyülekezetbe. Kedden Tornyospálcáról és Jékéről érkeztek kedves vendégek.

A 17 órakor kezdődő istentiszteleten Szántó József magyarországi lelkipásztor, aki a fent megnevezett gyülekezetekben szolgál, hirdette az Úr Igéjét: „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk.” (Róma 8,31) Ez az Ige református címerünkben is szerepel, mondta az igehirdető, aki a határokon átívelő összetartozásról is szólt. Érezhetjük ebben az Igében az elmúlt századok minden küzdelmét, de jövőbe vetett reménységet is. Akivel Krisztus van, és aki Krisztussal van, győzni fog. Lehet nélküle is, ellene is, de nem érdemes.

Az Orosz Márta karnagy által vezetett kórus két énekkel és Hankovszki Ilonka egy saját verssel válaszolt az igehirdetésre. Kaszaniczki Csongor beosztott láncosi lelkipásztor Igével köszöntött: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célba” (2Kor 12,9) Majd hálás szívvel emlékezett meg a Torsonyospálcán illetve Jékén eltöltött segédlelkészi évekre. Több tucat volt gyülekezeti tag érkezett meglátogatni volt segédlelkészét Láncosba. Az istentisztelet után örömteli beszélgetések következtek, szeretetvendégség keretén belül.

A továbbiakban is délután 5 órakor kezdődnek a hétköznapokon megtartott imaheti istentiszteletek: szerdán Veres-Kovács Attila Nagyvárad-olaszi lelkész, csütörtökön Tőkés Zoltán csengeri lelkipásztor, pénteken Dénes István-Lukács bihari esperes, generális direktor, élesdi lelkipásztor, szombaton Keresztúri Sándor Zsolt hiripi lelkész érkezik a gyülekezetbe. Az imahét április 2-án, vasárnap a délelőtti istentisztelettel zárul, mikor Király Lajos a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdeti az Igét. Mindenkit várnak szeretettel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: