2010-10-28 13:34:55• hírek • Póti Orsolya

Akciós őszi utazás Bulgáriába

Számtalan érv szól az őszi utazás mellett, hiszen ilyenkor még a luxusszállodák is visszavesznek áraikból, és az idő alkalmasabb a hosszabb túrákhoz, városnézéshez. Bulgária tengerparti műemlékvárosa, Neszebár ideális választás lehet...

Szerencsére mindig van miért útra kelni, még akkor is, ha már nem tombol a nyár. Azonban nem árt körülnéznünk, hogy hová is érdemes menni, és milyen lehetőségek várnak ránk a kellemes őszi időben. Ilyenkor legtöbben a mediterrán vidékeket, Egyiptom és Tunézia tengerpartjait tűzik ki úti célul, azonban még Bulgária tengerpartja is tartogat meglepetéseket a természet és kultúra barátainak.

Bulgáriában ilyenkor még kellemes az idő, a nyár október végéig tart, és ez az időszak a maga 18 - 20 C fok átlag hőmérsékletével igazán alkalmas a hosszabb körutakra és sport űzésre. Így utószezonban Bulgáriában is óriási akciókkal találkozunk: a busz olcsó és kényelmes, a vonatok pedig már nem olyan zsúfoltak. Az ételt és italt pedig nagyobb városok hipermarketeiben igen kedvező áron szerezhetjük be.



Neszebár 1983 óta világörökség része


Bulgária tengerparti városai még mindig tartogatnak meglepetéseket. Albena, Balcsik, Zlatni Pjalszaci (Aranyhomok), Várna és Burgász még mindig változatos és színvonalas szórakozási lehetőséget kínál. Aki erre jár meglátogathatja Szozopolt, a legrégibb tengerparti várost, amelyet Apollónia néven 610-ben alapítottak. Burgásztól nem messze található Neszebár, Európa egyik legősibb városa, amely a tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye.


A Pantokrátor templom az V. századból
A Pantokrátor templom az V. századból


Ez a település rendelkezik a legtöbb látnivalóval: a kis sziklaszigeten álló ókori várost keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel, és ezen a kis félszigeten mintegy 41 bizánci stílusú templomot fedezhetünk fel. A VI. századi görög-keleti templomok maradványain kívül, IV. századbeli bizánci kapubástyákat, egy a török korban épített szélmalmot is láthatunk. A műemlékekben gazdag ókori város macskaköves sikátorait is érdemes meglátogatni. A bolgár faházak és szűk utcácskák különleges látványt nyújtanak, és egy meseszerű kisváros tárul a látogatók szeme elé.

Egy kulturális körút után szórakozásra is lehetőség nyílik: hangulatos éttermek, kávézók, szuvenírboltok, török ivókutak várják az odaérkezőket, az új városrészen pedig modern szállodák és szórakozóhelyek is találhatók.


Az épületek stílusa különleges élményt nyújt
A bolgár  épületek stílusa különleges élményt nyújt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: