2008-03-18 19:23:44• hírek • István Löchli

Ismét cigarettacsempészek akadtak horogra

 A fokozott ellenőrzés ellenére, még igen sokan foglalkoznak csempészéssel.

A Szatmár Megyei Rendőrség, a határrendészet valamint az avasújvárosi rendőrség a hétfői nap folyamán ellenőrzési akciót tartott, melynek során több száz karton csempészcigarettára sikerült bukkanniuk.

Egy közúti ellenőrzés során, egy Maros megyei Dacia típusú személygépkocsi átvizsgálásakor, a határrendészek 374 karton zárjegy nélküli cigarettára bukkantak, melyet nagy valószínűséggel Ukrajnából csempészett ki a gépkocsi vezetője. Az 1300 lej értékű cigarettát elkobozták, és 1000 lej pénzbírságban részesítették a csempészt. Egy másik közúti ellenőrzés alkalmával, az avasújvárosi rendőrség 20000 lej értékben foglalt le csempészcigarettát, és a 12/90 törvény értelmében 1000 lejes pénzbírságot szabtak ki.

Slatean Rodica, a rendőrség sajtószóvivőjének közleménye szerint, a fokozott ellenőrzés mellett is több százan foglalkoznak megyénkben cigarettacsempészéssel. Sajnos az ebből származó jövedelem annyira nagymértékű, hogy sokaknak csábító a könnyű pénzszerzési lehetőség, és még attól sem félnek, hogy a hivatalos szervek rajtakapják őket.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: