2016-04-19 15:56:54• hírek • Szatmár.ro

Akciódús nyílt nap a csendőrségen

Igazán látványos volt a Szatmár Megyei Csendőrség kedden megtartott nyílt napja.

Több száz gyermek gyűlt össze kedden a Szatmár Megyei Csendőrség központi épületének az udvarán, hogy részt vegyenek a sok élményt ígérő nyílt napon tartott bemutatókon. A kicsik és kísérőik pedig nem csalódtak, hiszen izgalmas perceket élhettek át.

Láthatták például, ahogy a csendőrség speciálisan képzett kutyái akcióba lépnek: például megvédik a bűnözőktől a gazdájukat, vagy a menekülő bűnelkövetőt ártalmatlanná teszik. A négylábúak az akadálypályán is kitűnően megállták a helyüket.

A tatamin maszkos és a küzdősportokban is kiemelkedően eredményes rendfenntartók mutatták be tudásukat, hogy hogyan tesznek ártalmatlanná rendbontókat, majd a gyerekek egy igazi autós üldözés szemtanúi lehettek, amelynek a végén bilincs kattant a rosszfiúk csuklóján. A csendőrség kötelékében dolgozó egyik kitűnő harcművész pedig lángoló cserepeket tört össze egy-egy jól irányzott csapással.

Aztán következett a megszokott ismerkedés a felszerelésekkel. A hangosbemondók és a walkie-talkie-k is érdekelték a gyerekeket, de azért többen voltak azon a részen, ahol fegyvereket lehetett kézbe venni és pózolni velük a telefonnal készített képeken. Élmény volt a kicsik számára beleülni a kisebb-nagyobb csendőrautókba is, amelyeknek a szirénáját is lehetett "kezelni" egy picit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: