2012-10-07 11:49:33• hírek • Kocsis Zoltán

Akárcsak a Kolozsvár ellen: 23 ponttal nyert a VSK

Alig egy hónap leforgása alatt harmadszor is magabiztosan győzte le a Marosvásárhelyi Nova Vita csapatát a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: ezúttal 78-55 lett a vége. Érdekesség, hogy Dan Fleseriu lányai ugyanilyen arányú győzelmet arattak az előző fordulóban Kolozsváron is.

Miután a Román Kupa első fordulójában a VSK előbb 85-54-re, majd 94-40-re verte a váráshelyieket, sejteni lehetett, hogy a bajnokin sem okoznak majd megoldhatatlan feladatot a marosiak. Az Annemarie Parau, Utahya Drye, Orosz Andrea, Dara Kovacsevics, Shannika Freeman összetételben pályára lépő hazaiakat éppen ezért kellemetlen meglepetésként érhette, hogy az első negyedet a vendégek nyerték 16-19-re. A rövid szünetben azonban Fleseriu rendet tudott rakni a fejekben, a VSK parádézott a folytatásban, 21-8-ra nyerte második a játékrészt és 37-27-es előnnyel vonulhatott a nagyszünetre.

A mérkőzés azonban ciklikusnak bizonyult, így a harmadik negyedben ismét komolyabb ellenállást tudtak tanúsítani a marosvásárhelyiek - más kérdés, hogy hátrányuk további három ponttal nőtt. A negyedik negyedben a vendégek ismét nem találták a VSK ellenszerét, a szatmáriak ezúttal is húsz pontot dobtak és végül 78-55-re nyertek.

Fontos még megjegyezni, hogy Fleseriu összesen tíz játékosát is pályára küldte szombat este és Szmutku Renáta kivételével valamennyien pontot is tudtak szerezni.

A szatmáriak következő ellenfele jövő hétvégén a Gyulafehérvár lesz.

Nemzeti Bajnokság, IV. forduló:
Szatmárnémeti VSK - Marosvásárhelyi Nova Vita 78-55
(16-19, 21-8, 21-18, 20-10)
a szatmári pontszerzők: Freeman 17, Italee Lucas 13, Drye 12, Kovacsevics 10, Orosz 9, Parau 8, Rada Giurgiu 3, Szlimák Hajnalka, Nagy Anita 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: