2018-01-17 14:04:03• hírek • Szatmár.ro

Akár te is megírhatod az OKIT idei himnuszát

Az OKIT szervezői pályázatot írnak ki az idei találkozó himnuszának elkészítésére.

Szatmárnémetiben szervezik július 25-e és 29-e között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT), melynek házigazdája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye. Mivel a himnusz - ez esetben egy ének, amely a szellemiségről, küldetésről vall - hagyománynak számít a találkozók történetében, most pályázatot írnak ki rá, melyen bármely 16-35 év közötti román állampolgár, illetve jogszerűen, engedéllyel Románia területén tartózkodó személy  részt vehet.
 

Az éneket a 2018-as OKIT mottóját tiszteletben tartva kell megírni, üzeneteit, tartalmát azzal összhangban várják: "Ne félj Mária kegyelmet találtál Istennél" (Lk 1,30). A pályázótól továbbá azt várják, hogy a himnusz teljességében eredeti és saját alkotás kell legyen - más nyilvános művek, bármilyen elemek átvétele nem megengedett; nem szabad az elkészült pályaművet sem egészében, sem részben nyilvánosságra hozni a kiíró döntését megelőzően; az elkészült ének az esemény keresztény jellegét kell, hogy tükrözze. A himnusz lehet egy- vagy többszerzős, a 18 évet még be nem töltött pályázók azonban csak törvényes képviselőjük írásos engedélyével vehetnek részt a pályázaton.
 

A pályaművek beérkezését január 18-ától  április 1-je, 23 óra 59 percig várják. A nyertes nettó díja 1500 lej lesz, valamint ingyenes részvételt nyer az OKIT programjaira is.  Az érdeklődők, a pályázatról a további információkat, valamint a jelentkezési űrlapot az intc.ro oldalon találják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: