2015-04-24 14:29:12• hírek • Kocsis Zoltán

Akár olasz házidöntő is lehet az Európa Ligába

Ha a Bajnokok Ligájában a Barcelona - Real Madrid lenne az álomdöntő, akkor az Európa Liga jelenlegi mezőnyét tekintve egyértelműen a Napoli és a címvédő Sevilla összecsapása tekinthető annak. A párosítás kialakulására minden esély megvan, hisz az elődöntőben elkerülték egymást.

Az egész tavasszal messze a legmeggyőzőbb teljesítményt produkáló Napoli a sorozat meglepetéscsapatát, a Dnyiprót kapta a péntek délutáni sorsoláson. A két gárda nemrég, három évvel ezelőtt találkozott egymással először az EL csoportkörében. Akkor az olaszok odahaza 4-2-re nyertek, ám Ukrajnában 3-1-re kikaptak.

Soha nem játszott még egymás ellen viszont a Fiorentina és a Sevilla, pedig egyik csapat sem számít újoncnak az európai porondon. A címvédő Sevilla eddig háromszor találkozott olasz csapattal, a Milannal, a Parmával és a Sampdoriával, ám egyszer sem sikerült győznie: egy döntetlen és két vereség a mérlege. A másik oldalnak ennél is nagyobb tapasztalata van spanyol ellenfelek ellen, hisz örökmérlege három győzelem, négy döntetlen és hét vereség az Atletico Madrid, a Barcelona, Real Madrid, Valencia és Villarreal ellen.

Az elődöntőket május 7-én és 14-én játsszák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: