2013-12-16 16:20:59• hírek • Kocsis Zoltán

Akár már kedden beüzemelhetik a közlekedési lámpát a Károlyi úton

A négy hónappal ezelőtt elfogadott három közlekedési lámpából egyet építtetett meg és üzemel be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. A másik kettőre egyelőre nincs pénz. A Károlyi úti lámpa azonban akár már kedden működésbe is állhat.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság augusztus 28-án megtartott gyűlésén Maskulik Csaba városi tanácsos kezdeményezésére tárgyalta meg és fogadta el a határozattervezetet, mely szerint szükség lenne egy nyomógombos közlekedési lámpára a Károlyi úton található gyalogosátjárónál. Ekkor jött az ötlet, hogy hasonló berendezésre a Nagypiac melletti Martirilor Deportati utcán és a Hegyi úton található Billa bevásárlóközpont előtti gyalogosátjárón is szükség lenne. A bizottság tagjai erre is áldásukat adták.

Anyagi okok miatt viszont idén csak egyet építtet meg az önkormányzat. Forrásaink szerint ugyanis az a szerkezet, amelyet a Károlyi útra szerelnek fel, közel 15 ezer euróba kerül...

Az, hogy a Károlyi úti gyalogosátjárónál tényleg nagy szükség van a forgalom irányítására, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy figyelmetlen autós éppen szombaton gázolt el két szabályosan közlekedő személyt a gyalogosátjárón. Mi több, ottjártunkkor egy középkorú nő is fék-csikorgatva tudta csak elkerülni az átjárón szabályosan közlekedő idős nőt.

„Amikor elkezdtünk dolgozni, sokan mondták, mihamarabb üzemeljük is be a lámpát. Ha csak tőlünk függ, akkor holnap (kedden, szerk.) bonthatjuk is a pezsgőt", mondta a Szatmár.ro-nak Schwarzkopf József, a kivitelező cég munkavezetője.

Az oszlop alapjait két héttel ezelőtt öntötték, majd pénteken láttak hozzá a közlekedési lámpa építéséhez, tudtuk meg Schwarzkopf Józseftől. „Sajnos sok gyalogos egyszerűen önveszélyesen közlekedik, szét sem néz, amikor lelép az úttestre", fogalmazott a munkavezető.

Míg a Hegyi úti gyalogosátjáró hasonlóan balesetveszélyes, mint a Károlyi úti, a Martirilor Deportati utcában, az egykori nyomda előtt, más megfontolás miatt van szükség a lámpára. „Legalább összegyűjti a gyalogosokat. Mert így egyenként lépnek le az úttestre, amikor nekik jól esik, közben meg csak nő a rájuk váró autók sora", foglalta össze a helyzetet egy piaci árus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: