2020-02-04 13:07:52• hírek • erdelysport.hu

Akár már jövőre megnyitná kapuit a szatmári fociakadémia

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Már jövőre megnyitná kapuit az a labdarúgó akadémia, ami Szatmárnémeti határában épül fel a magyar emberi erőforrások minisztériumának finanszírozásával, árulta el az Erdélysportnak a megyeközpont polgármestere, Kereskényi Gábor.

„Másfél-két évvel ezelőtt merült fel először az akadémia létrehozásának ötlete, köszönhetően elsősorban egyrészt az önkormányzat, másrészt a szatmári RMDSZ-szervezet és Magyarország kormánya között lévő remek kapcsolatoknak”, mondta megkeresésünkre Kereskényi. „Mind az önkormányzat, mint az RMDSZ számára kiemelt fontosságú a fiatalok egészséges életmódra való nevelése, így természetesen azonnal az elképzelés mellé álltunk”, tette hozzá Szatmárnémeti első számú közméltósága.
 

Amint az a Hivatalos Közlönyben is megjelent, a magyar kormány a 2020-as költségvetésében 216 millió forintot, azaz mintegy 3 millió lejt különített el a beruházás finanszírozására. „Jelenleg folyamatban van a megvalósíthatósági tanulmány, a városrendezési terv és a műszaki-kivitelezési terv elkészítése. Ez az összeg ezen tervek megvalósítására van előirányozva”, magyarázza Kereskényi.
 

Az akadémia 8 hektáros területe a várostól északra, a 194A jelzésű megyei út mentén egy hatalmas L betű formájában épül majd meg a már üzemelő akvapark mellett. Területén természetes - és műfűvel borított pályák (kis és nagy méretűek), lelátók, bentlakások, orvosi rendelő, étkező, a regenerálást szolgáló épületrészek kapnak majd helyet.
 

A projekt szakmai partnere a Nyíregyházi Spartacus, a működtetését pedig a Partiumi Labdarúgó Akadémia Egyesület koordinálja. A szakmai munka magyarországi szakemberek útmutatása mellett helybéli edzők bevonásával zajlik majd. „A terveknek a nyár közepére el kell készülniük. Reményeim szerint a látványtervek még előtte, május folyamán megszületnek, a nyár folyamán pedig letehetjük az alapkövet is. Aztán jöhetnek a gyerekek, a régió minden egyes pontjáról”, lelkesedik Kereskényi.


További izgalmas sporthírekért kattints az Erdélysport.hu oldalára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: