2014-04-11 14:19:48• hírek • Kocsis Zoltán

Akár madridi döntő is lehet a BL-ben, de ki áll majd az Atletico kapujában?

Folytathatja a németek elleni visszavágások sorozatát a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid, amely a címvédő Bayern Münchennel küzdhet meg a döntőbe jutásért. A másik ágon az Atletico Madrid a Chelsea-vel játszik majd - már csak az a kérdés, ki védi a spanyolok kapuját. Na meg az, lesz-e madridi döntő Lisszabonban?

Az UEFA nyoni székhelyén pénteken tartották meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013-2014-es szezonja elődöntőinek sorsolását, amelyen Fortuna istenasszony úgy rendelkezett, hogy a címvédő Bayern München a kilenc elsőségével rekordbajnok Real Madrid ellen próbáljon meg bejutni a döntőbe. A két gigász - nem meglepő módon - immár 20 alkalommal találkozott egymással az európai kupákban - csakis a Bajnokcsapatok Európai Kupájában és a Bajnokok Ligájában és immár négyszer az elődöntőben. Münchenben kilenc hazai győzelem és egy döntetlen született (tehát a Real nem tudott még nyerni), míg Madridban 7 hazai siker és egy döntetlen mellett a Bayern kétszer is nyerni tudott. Legutóbb a 2012-es elődöntőben találkozott egymással a két klub, akkor a bajorok büntetőkkel mentek tovább.

Érdekesség, hogy a Real Madrid sorozatban negyedszer játszhat az elődöntőben, ám egyszer sem tudott továbblépni. Mindannyiszor B betűs csapat állta útját: 2011-ben a Barcelona, 2012-ben a Bayern, 2013-ban pedig a Borussia Dortmund. A dortmundiaknak a negyeddöntőben sikerült visszavágniuk, következnek a müncheniek? „Mi akarunk az elsők lenni, akik meg tudják védeni címüket a Bajnokok Ligájában", jelentette ki a sorsolást követően Paul Breitner, a Bayern egykori legendája. Az utolsó csapat, amely egymást követő két évben meg tudta nyerni a legrangosabb klubtrófeát, az a Milan volt 1989-ben és 1990-ben. Akkor azonban még Bajnokcsapatok Európai Kupájának hívták.

A Chelsea 2012-es (Bayern elleni) győzelme után az Atletico Madrid az egyetlen olyan együttes a jelenlegi négyes mezőnyből, amely még soha nem nyerte meg a sorozatot. Az elmúlt hét évben ugyanakkor minden évben vagy a Barcelona nyert, vagy az a csapat, amely kiejtette a katalánokat. Következik tehát az Atletico?
A Chelsea és az Atletico az elmúlt négy évben háromszor is összecsapott egymással. A 2010-es csoportkörben Madridban 2-2 lett a vége, Londonban pedig 4-0-ra nyertek az angolok. Legutóbb 2012-ben, az Európai Szuperkupa döntőjében az Atletico alaposan visszavágott - 4-1-el nyerte meg a trófeát.

Az Atletico - Chelsea párharc egy másik igen furcsa kérdést is felvet: ki áll majd a madridi kapuban. A spanyolok első számú hálóőre, Thibaut Courtois ugyanis a Chelsea kölcsönjátékosa. Szerződésében pedig szerepel egy kitétel, mely szerint ha úgy alakul, az Atletico csak egy jelentős összeg - a spanyol és az angol sajtó szerint 6-8 millió euróról van szó - kifizetése mellett szerepeltetheti a fiatal belgát.

Bajnokok Ligája elődöntők párosítása: április 22/23 - április 29/30

Real Madrid - Bayern München
Atletico Madrid - Cheslea

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: