2015-11-13 12:42:39• hírek • Szatmár.ro

Akár egy 600 négyzetméteres korcsolyapályának is lenne hely...

Megerősítették: a karácsonyi vásár idején a Pannónia szálló előtt helyeznék el a jégpályát.

A polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is megerősítették a Szatmár.ro értesülését, miszerint a régi főtér felének decemberi lezárásakor a Pannónia szálló előtti járda-, illetve útszakaszra költöztetnék a korcsolyapályát.

"Sok kritika ért minket a korcsolyapálya eddigi elhelyezése kapcsán. A Szatmár Megyei Múzeum előtti tér környékén ugyanis nagyon intenzív a forgalom, az ott található jelzőlámpánál sok autó áll, emiatt pedig a korcsolyázók meglehetősen szennyezett környezetben sportolhattak" - magyarázta Dorel Coica.

Mint azt már hírül adtuk, december 5. és január 3. között le lesz zárva a régi főtér körforgalmának a fele - a Villanyórától egészen az Unicarm boltig terjedő szakasz. Ott standokon kínálják majd a kézműves portékákat és az ilyen vásárok elengedhetetlen kellékeit, az édességeket és a forralt bort. A standokat a polgármesteri hivatal bérli majd, hiszen egyelőre nincs ilyen a tulajdonában. "Ha siker lesz az idei karácsonyi vásár, természetesen standokat is veszünk majd" - mondta Coica.

A polgármesteri hivatal által elvégzett számítások szerint a Pannónia szálló előtti járda- és útszakaszra akár egy 600 négyzetméter felületű jégpályát is el lehetne helyezni, így is maradna sáv szabadon, amit vészhelyzetben a mentők, rendőrség vagy tűzoltóság használhat - ahogy ezt az előírások megkövetelik.

"Eddig egy 300 négyzetméteres (30x10 méteres) jégpálya állt a szatmáriak rendelkezésére, most van hely egy kétszer ekkorának is" - mondta Florin Maier, a kereskedelmi egységek ellenőrzésével foglalkozó iroda vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: