2018-03-12 11:06:40• hírek • Bede Emőke

Akár alkalmazással is fizethetünk a parkolásért

Manapság sokunk zsebében ott lapul az utóbbi évek egyik legnépszerűbb vívmánya, az okostelefon, ám sokan nem tudják, hogy akár a parkolásért is fizethetünk az eszköz segítségével.

Természetesen a hagyományos módszerek továbbra is elérhetők a lakosság számára. Az automaták mellett telefonos üzenettel is lehet fizetni a parkolásért: a zóna kódja után rendszámunkat kell beírnunk, majd az sms-t el kell küldenünk a 7417-es számra. Tehát ha az A zónában szeretnénk parkolni, akkor így fog kinézni az üzenetünk: 251 SM10ABC. A B zónás parkoláshoz pedig a 252 SM10ABC modellt követő üzenetet kell elküldnünk.
 

Az sms-t Digi, Orange, Telekom és Vodafone rendszerből is lehet küldeni, azonban jó tudni, hogy az Orange hálózatból küldött üzeneteket a szolgáltató 0,05 euró + ÁFA plusz díjjal terheli. Egy A zónás sms ára 1 euró + ÁFA, a B-ben pedig 0,50 euró + ÁFA. Két vagy több üzenet elküldése növeli a kifizetett parkolási időtartamot.
 

Az automaták és az üzenetküldés mellett azonban egy könnyen kezelhető alkalmazást is használhatunk, legyen szó Android, iOS vagy Windows rendszert futtató készülékről.  Az applikációt TPARK néven találhatjuk meg az alkalmazásboltban, ahonnan ingyenesen letölthetjük.




 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: