2010-01-04 11:01:00• hírek • Parajdi Andrea

Akadozott a közlekedés

A reggeli órákban sokan arra panaszkodtak, hogy nehézkes Szatmárnémetiben a közlekedés ugyanis az éjszakai havazás nyomai még jócskán az utakon maradtak. Kemény feladat várt a Florisal Köztisztasági Vállalatra, ugyanis a havazás csak reggel hét órakor állt meg, így körülbelül 11 órára tudták teljesen rendbe tenni a város főutcáit.

Az éjszaka mindvégig tisztította az utakat a Florisal Köztisztasági Vállalat hat hókotró gépe, azonban az elvégzett munkának nem lehetett tökéletes eredménye, hiszen éjjel három és négy óra között hóvihar is volt, majd reggel hétig folyamatosan havazott, és csak ezután kezdődhetett el az utak tisztításának látványos fázisa. -Jelenleg mindenhol járhatók az utak - mondta lapunknak valamennyivel 11 óra után Murg István, a Florisal Köztisztasági Vállalat műszaki igazgatója. Hozzátette: mivel három szint szerint végzik a tisztítást, elsőként a nagyobb fontosabb utcákat, majd a kisebb ám forgalmas, végül pedig a kisutcákat takarítják, ám amíg csak szükséges továbbra is kint lesznek az utakon.

-Nem lehet egyszerre több mint százezer embert kiszolgálni a városba, ezért nyilvánvaló, hogy vannak olyan részek, ahol kevésbé látszik a jelenlétünk, hiszen mint említettem a forgalmasabb útszakaszok prioritást élveznek - válaszolta a műszaki igazgató arra a kérdésre, hogy mit üzenne azoknak, akik elégedetlenkedtek a Florisal tevékenységével. Murg elmondta senki ne számítson azonnali csodára ilyen mennyiségű havazás esetén, ezért kell mindenkinek gondoskodnia arról, hogy téli gumira váltson a hideg időszakban.

A gyalogosok biztonságos közlekedésének érdekében a Florisal munkatársai a járdákat is megtisztítják, természetesen csak a forgalmasabb városrészeken éppen ezért Murg István arra kéri a lakókat, hogy aki csak teheti takarítsa le a portája előtti járdarészt.


A reggeli órákban sokan arra panaszkodtak, hogy nehézkes Szatmárnémetiben a közlekedés
A reggeli órákban sokan arra panaszkodtak, hogy nehézkes Szatmárnémetiben a közlekedés


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: