2006-11-06 14:53:16• hírek • Kis Csilla

Ájurvédikus bőrápolás

ajurvedaVannak elvek, amelyek nem kapcsolódnak térhez és időhöz, ez az ájurvéda szemlélete

Az ájurvédikus bőrápolási koncepció része az ájurvédikus gyógyászatnak. Vannak elvek, amelyek nem kapcsolódnak térhez és időhöz. Ilyen elv az ájurvéda szemlélete és alaposan kidolgozott kezelési és gyógyszerészeti része.

Az ősi bölcsek ugyanazt állították, amit ma oly divatos mondani: az egészség és szépség együtt jár, vagyis, a szépség belülről fakad. Ha egészségesek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor az emberek is szépnek látnak bennünket, mert egy különös, életerős derű árad belőlünk kifelé.

Természetesen a táplálkozás, az emésztés és ürítés milyensége, a kor, a környezeti hatások mind - mind nyomot hagynak testünk fiziológiáján, immunrendszerünk működésén.

Ezért az ájurvéda úgy az egészség, mint a fiatalos, üde szépség megőrzése érdekében óriási hang- súlyt fektet a szervezet kiegyensúlyozott működésére, méregtelenítésre és a bőrünk, hajunk ápolására. Ezt célozzuk meg az ájurvédikus testmasszázsokkal, mint amilyenek a thalodal, ubtan, stb.

A hindu civilizáció ősi, de ma már az egyetlen, amely az ősi időktől a mai napig a maga teljességében fennmaradt. Az évezredek során olyan tapasztalat halmaz szaporodott fel az ájurvéda gyógyásztban és az indiai hagyományokban, amelyek, hatásukban ma már meg- kérdőjelezhetetlenek. Az ájurvéda gyógyászati rendszer (kezelések és gyógytermékek) hatékonysága számos európai országban klinikailag és a nyugati tudományos mércék segítségével is bizonyított. Nem véletlen, hogy több nyugati cég – főleg a kozmetikai iparban – rengeteg ájurvéda plagiátumot dob a piacra. Persze, az ájurvéda szabványoknak a legtöbb esetben nem felelnek meg, így inkább a címkéjük „ájurvédikus” mintsem a tartalmuk. A divat az divat…sajnos.

Persze, vannak jó híreim is: - egy csodálatos asszony, Shahnaz hercegnő közel négy évtizeddel ezelőtt megálmodta, hogy hazája óriási kincsét, az ájurvédát megismerteti a nyugati országokban elő emberekkel. Megálmodta, hogy olyan ájurvédikus arc-haj és testápolási rendszert hoz létre, amely kiküszöböli mindazokat a káros hatásokat, amelyek a nyugati kozmetológiát leginkább jellemzik. És az álom valóra vált. Shahnaz hercegnő az ájurvédikus kozmetológiai rendszerével és termékei hatékonyságával több mint három évtizeddel ezelőtt meghódította a világot, Japántól Angliáig, Franciaországtól az Egyesült Államokig. Például a Shahnaz Herbals volt az első ázsiai cég, amelynek a La Fayette Párizsban megnyitotta kapuit.

- majd jöttek a nemzetközi elismerések: International Diamond Star Award for Quality (Mexikó, 1995), Arch of Europe International Gold Star Award (Madrid, 1996) World's Greatest Woman Enterpreneur (New York, 1996) Quality Excellence Award (Anglia, 1997) Golden America Award for Quality Excellence (New York)

- végül, az Indiai kormány 2005-ben egy külön elismerést adott át Shahnaz hercegnőnek: „Az ájurvéda nagykövete”

Ma már a Shahnaz Herbals 350 klasszikus ájurvédikus terméke van jelen a világ 104 országában. A kezeléseket a Nemzetközi Ájurvéda Akadémián oktatják. A rendszer, az oktatás és termékek ez év elejétől elérhetőek hazánkban is.

Külön kiemelném az ájurvéda igazi művészetét és csodáit, amelyek a 24 karátos aranyból készült termékekkel és kezelésekkel érhetőek el. Tudományos és ugyanakkor szinte művészi szinten kerül feldolgozásra a 24 karátos arany: először a 24 karátos aranyat megtisztítják az egyéb fémektől és különböző szennyeződésektől, majd apró szemcsékre zúzzák. A szemcséket beültetik egy különleges gyógynövénybázisba, amely zselés állagú. Ezzel a módszerrel az arany olyan állapotba kerül, hogy a megfelelő arckezelési módszerrel bedolgozhatóvá válik a bőrbe!.

A Shahnaz 24 karátos aranyból előállított termékek és kezelési rendszer hihetetlen bőrfiatalító, szépítő hatással bír, ugyanis a kezelés lehetővé teszi a bőr méregtelenítését, javítja a vér és nyirokkeringést, gyorsítja az oxigén szállítást és javítja az arc kontúrját.

De itt még nem merül ki a Shahnaz ájurvéda rendszere! Olyan egyedülálló kezelési rendszer is világhírűvé vált, mint a gyémántból és drágakövekből előállított termékek (smaragd, rubin, topáz és zafír). Ha csak arra gondolunk, hogy milyen csodaszépek az indiai nők, hogy sokan közülük a világszépe titulust is elnyerték, és hogy hamvas szépségük az évekkel sem múlik, azt hiszem, nem is kell túl sokat beszélni az ájurvéda hatékonyságáról… harmonet

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: