2019-11-20 13:38:22• hírek • Bede Emőke

Ajándékozz egy cipősdoboznyi szeretetet a hátrányos helyzetű családoknak!

A Segíts te is – Ajuta si tu Egyesületet már nem kell bemutatni senkinek: nevük az utóbbi években összeforrt az önzetlen segítségnyújtással és a hátrányos helyzetű családok felkarolásával. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy az ünnepek alkalmával ajándékcsomagokkal lepik meg mindazokat, akiknek 

„Az év vége az ajándékozások időszaka. A karácsonyi és az újévi ünnepek idején mindenki igyekszik megajándékozni családtagjait, barátait. Ilyenkor gyakrabban jutnak eszünkbe a magányos, rászoruló embertársaink, s talán több figyelmet fordítunk az elhagyott, árva gyerekekre is. Természetesen a szülői szeretetet, gondoskodást semmi nem pótolhatja. Egy parányi cipősdobozba zárt varázslat mégis hatalmas erővel bír. Még akkor is, ha csak egy rövid időre is sikerült mosolyt csalnunk a nélkülöző gyerkőcök vagy embertársaink arcára. Idén, a szeretettel és varázslattal megtöltött cipősdobozaink, szeretnénk ha több helyre eljutna” – olvasható az egyesület felhívásában.


Mit tartalmazhat a doboz? Apróbb játékokat, könyveket, tanszereket, édességeket vagy tisztálkodási szereket, azaz bármit, amire egy gyermeknek szüksége lehet. Ellenben nem ajánlott a romlandó ételek, gyümölcsök, törékeny tárgyak, gyógyszerek ajándékozása, a tisztálkodószereket pedig lehetőség szerint külön-külön is be kell csomagolni, hogy egy véletlen folyás esetén se vesszen kárba a teljes doboz.


„Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor” – tanácsolja az egyesület. Hozzáteszik: a dobozra jól láthatóan fel kell azt is írni, hogy milyen korosztálynak és milyen nemű gyermeknek szánjuk az ajándékot, pl. „Fiú – 12”


A Segíts te is Egyesület december 15-ig fogadja a dobozokat, melyek alig egy nappal később, már december 16-án útra kelnek majd a családok felé. Az ajándékokat a Lucian Blaga út 222. szám alatt vagy az Ilarie Chendi utca 41. szám alatt lehet leadni, de előzetes időpont-egyeztetésre van szükség, melyet a 0749 987 875-ös telefonszámon lehet megbeszélni.


Pop Leila az egyesület képviseletében azt is elárulta a Szatmár.ro-nak, hogy december 7-én karácsonyváró foglalkozást szerveznek a gyerekeknek, illetve az év utolsó hónapjában meleg étellel is kedveskednek majd a hátrányos helyzetű családoknak. Noha energiából kifogyhatatlan a kis csapat, anyagi forrásaik sajnos mégis korlátozottak, így akinek módjában áll támogatni az egyesület munkáját, az bátran vegye fel a kapcsolatot az egyesülettel a fentebb közölt telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: