2016-12-27 10:09:07• hírek • Szatmár.ro

Ajándékozott a Maurer Alapítvány

Idén is készült karácsonyi meglepetéssel a gyerekek számára a Maurer Alapítvány. A szervezet önkéntesei 350 apróság - főleg óvodás korúak - ünnepét szépítik-szépítették meg ajándékaikkal.

A csomagok egy részét már egy ideje célba juttatták a szervezet önkéntesei - az ünnep előtti napokban többek között az egri óvodát látogatták meg, továbbá az ombodi gyerekeknek is vittek ajándékokat, melyek a helybéli református lelkész közvetítésével jutottak el a címzettekhez. A korcsoport és nem szerint összeállított ajándékokat nagy-nagy örömmel fogadták az apróságok és az óvónénik egyaránt.

Egriben az ovit látogató 36 gyerek mindegyike kapott csomagot, melyet hazavihettek, emellett olyan játékokkal és tanszerekkel is bővült a felszerelésük, melyekkel tanítási idő alatt játszatnak majd a kicsik. A csomagokba édesség, chipsek,  gyümölcspép, gabonapehely, keksz és teafű került a játékok mellé, míg az óvónők egy nyomtatónak örülhettek, melyre - amint Debreceni Ildikó elmondta - nagy szükségük volt.

„Nagyon örülünk az adománynak, különösképpen azért, mert az óvodánkat látogató gyerekek között vannak hátrányos helyzetűek is, akiknek a Maurer Alapítvány gazdag ajándékcsomagja jelentheti az ünnep fénypontját. Köszönjük szépen!" - mondta Debreceni Noémi óvónő, aki szerint bár az ünnep előtti napokban sok gyerek maradt otthon, mert himlős, a csomagok a szülők bevonásával mindenképp célba érnek. A karácsonyfa alá kerülhetett emellett az a 100 ajándékcsomag is, melyet a szervezet a helyi református lelkész által az ombodi gyerekeknek juttatott el.

Nem szállították ki azonban az összes meglepetést az angyaljárás előtt, hisz az alapítvány - az előző évekhez hasonlóan - most is figyel arra, hogy olyan helyekre is juttasson ajéndékokat, ahová más nem visz. „Ebben az évben 350 karácsonyi ajándékcsomagot állítottunk össze gyerekeknek. Ezek egy részét már kihordtuk, azonban folytatjuk az akciót a két ünnep között, sőt, az újév első napjaiban is, annak érdekében, hogy olyan gyerekeket is megörvendeztethessünk, akiket mások nem kerestek fel" - magyarázta Maurer Róbert, az alapítvány elnöke, aki szerint a gyerekek megajándékozásán kívül karácsonykor ellátogatnak néhány nehéz sorsú családhoz is, hogy hozzájáruljanak adományaikkal az ünnep megszépítéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: