2009-11-23 15:46:46• hírek • Szatmár.ro

Ajándékokat gyűjtünk az árva gyerekeknek

Több mint négyszáz, nevelőszülőnél elhelyezett árva gyereknek gyűjt karácsonyi ajándékokat a Szatmár.ro. A nagyszabású akcióba nem csak az olvasóinkat akarjuk bevonni, hanem helyi intézmények, cégek és médiák segítségét is kérjük, hogy együtt tehessük szebbé mások karácsonyát.

Mivel Romániában az adoptálás feltételeit szigorú törvények szabályozzák, így az örökbe fogadás helyett sokkal népszerűbb a gyerekek hivatásos nevelőszülőknél való elhelyezése. Nyilván ezeknek az árva gyerekeknek sokkal kedvezőbb a sorsuk a gyermekotthonokban nevelkedő társaiknál, azonban jogilag mégsem tartoznak ahhoz a családhoz, amelyben nevelkednek. Szatmár megyében közel háromszáz olyan család van, ahol gyerekeket helyezett el a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság. Nekik szeretnénk mosolyt csalni az arcukra azzal, hogy megajándékozzuk őket az általunk összegyűjtött tárgyakkal, játékokkal ruhaneműkkel és élelmiszerekkel. A családoknál lévő több mint négyszáz gyerek átlagban 1 és 12 év közötti.

Ha Ön is segítene csupán annyit kell tennie, hogy otthonában megkeresi azokat a még jó állapotban lévő tárgyakat, amit már a családja nem tud hasznosítani, azonban úgy véli a gyerekeknek örömet okozna. A gyűjtést november 23-án, hétfőn kezdjük, és a nagylelkű ajándékozókat egészen december 18-ig, péntekig várjuk a Szatmár.ro szerkesztőségében a Hasdeu utca 4 szám alatt.  Kérjük, új vagy újszerű állapotban lévő tárgyat ajándékozzon, ne ajándékozzon romlandó élelmiszert, pénzt.


Ajándékokat gyűjtünk árva kisgyereknek
Árva gyerekeknek gyűjt ajándékokat a Szatmár.ro


Az alábbi felsorolásban azoknak a cégeknek a nevét és címét közöljük, akik az akcióban egyfajta gyűjtőpontként vesznek részt, így ha Önnek könnyebb, szerkesztőségünk helyett valamelyik vállalatnál is leadhatja az ajándékait:

Autonet Import Kft (Aurel Vlaicu u. 78)

Hutton Kft (Károlyi Út 160)

West Medica Klinika (Károlyi Út 3)

Chilly Csárda (Petőfi Sándor u. 30)

Bridge Language Study House (P-ta Libertatii 20)

Fitland (Randunelelor u. 3)

Solarex Tours Utazási Iroda (Mihai Viteazul u. 20)

MusiC'at Pub (Hám János u. és a Petőfi Sándor utcák kereszteződése)

Aphrodithe Szépségszalon (Corvinilor u. 5)

Fashion and Price by Quelle (Europa Plaza 1 emelet, Decebal u. 5)

Mark Manufaktur (Closca út 77/A)

Paprika Chef (P-ta Eroirol Revolutiei 14)

Autoas(Closca sugárút 42)

Az összegyűjtött ajándékokat december 20-án ünnepélyes keretek között a Szakszervezetek Művelődési Házában adjuk át a gyerekeknek.

Ajándékozzunk együtt, mert ajándékot adni jó!

 

A Szatmár.ro adománygyűjtő akciójának sikerességét a következő helyi médiák is támogatják:

- Informatia Zilei,  Szatmári Magyar Hírlap,  portalsm.ro,  City Rádio,  Samtel Tv,  Radio I,  Nord Vest Tv,  satumareonline.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: