2013-12-17 19:38:41• hírek • Szatmár.ro

Ajándékokat és mosolyt vitt a gyermekonkológiára a Reménysugár program

A gyógyulás testi és lelki folyamat - míg az orvosok a testet gyógyítják, addig a Reménysugár programban tevékenykedők most a lelket vidították  fel, ezzel is hozzájárulva a gyógyulási folyamathoz. Az önkéntesek sok mosolyt és a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak ajándékcsomagjait vitték el a beteg gyermekeknek Kolozsvárra.

A szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány által működtetett Reménysugár program csapata immár 11 éve próbál segíteni a daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyításában.

Nemrég az önkénteseknek a kolozsvári gyermekonkológián jártak, ahol az idei évben a lelki megerősítésen volt a hangsúly. Mindebben a csapatot erősítette Claudiu jezsuita atya, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Liceum és Eliza Zamfirescu Iskolaközpont önkéntes diákjai.

A Hám János diákjai száz gyönyörűen elkészített ajándékkal kedveskedtek a klinika kis betegeinek. Mindemögött természetesen ott áll a közel 100 család, akik ezeket az ajándékokat felajánlották.

Reménysugarat vittek a beteg gyermekeknek

Az Eliza Zamfirescu önkéntesei egy újszerű ötlettel álltak elő, az anyukáknak és kislányoknak ünnepi sminket, frizurát és manikűrt készítettek - melyek nagyon jól sikerültek -, őszinte mosolyt csalva arcukra.

A kórházi körülmények távolról sem mesebeliek, de amikor előkerültek a meséskönyvek és az önkéntes diákok megelevenítették a mesevilágot, a gyerekek teljesen megfeledkeztek a körülöttük levő világról.

Egy szép, csendesen együtt eltöltött délután volt, melynek hangulatába belopódzott a remény, a Karácsony üzenete. A remény üzenetét valaki el kell vigye, át kell adja, úgy ahogy azt Claudiu, a jezsuita szerzetes is tette, kórteremről kórteremre járva.

Reménysugarat vittek a beteg gyermekeknek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: