2014-12-11 15:35:16• hírek • Szatmár.ro

Ajándékok gyerekeknek - gyerekektől

A Hans Lindner Alapítvány akciójában idén 601 cipősdoboz-ajándékcsomag érkezett Németországból Romániába. Ennek egy részét Szatmár megyei gyermekek kapták meg, de az Autonet Import Kft. autójának a segítségével Szeben megye különösen szegény településeire is eljutott 200, arnstorfi és reischachi gyermekek által összeállított csomag.

Karácsony közeledtével az emberek nagylelkűbbek, figyelmesebbek és ez különösen akkor fontos, ha gyermekekről van szó. A Hans Lindner Alapítvány évről évre megszervezi a 2004-ben útjára indított akcióját, melynek keretében a németországi Arnstorf és Reischach települések iskolás diákjai Szatmár megyei, hátrányos helyzetű gyerekeknek küldenek karácsonyi ajándékokat.

A Hans Lindner Alapítvány - az akció romániai résztvevője - azzal járult hozzá az akció sikeréhez, hogy megszervezte az ajándékok elszállítását Németországból rendeltetési helyükre, és felkutatta a célközösségeket, melyek rendszerint hátrányos térségek, periférikus, ritkán látogatott falvak.

Ebben az évben 601 darab, 6-10 éves gyerekek által készített gyönyörű ajándék jutott el azonos korú társaikhoz Érszakácsi, Krasznamihályfalva, Dobra és Újnémet falvak iskoláiba, óvodáiba, továbbá a kányaházi „Casa Soarelui" Otthon 12 gyermekéhez és a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesülethez.

Idén az Autonet Import Kft. jóvoltából a cég autójával Szeben megyébe is eljuthatott 200 ajándékcsomag, Almakerékre és a környékbeli településekre. Minden egyes szépen díszített ajándék kedves és egyszerű dolgokat, játékokat tartalmazott, mely a Karácsony meghittségét hozhatja el a gyermekeknek. Az akció nagy meglepetés volt mind a gyerekeknek, mind pedig nevelőiknek, szüleiknek. Kitörő örömmel fogadták az ajándékcsomagokat és kántálással köszönték meg.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: