2007-11-13 18:16:54• hírek • Szatmar.ro

Sztrájkolnak a tanárok

konylszlokSztrájkot hirdettek a pedagógusok követelményeinek érvényesítése céljából.

konylszloFigyelmeztető sztrájkot szerveznek csütörtökön Szatmárnémetiben is. Krassó-Szörény, Galac, Szeben, illetve Temes megyében is hasonló tiltakozásokra kerül sor.

A pedagógusok szeretnék a 10 % - os fizetésemelésüket még ebben az évben megkapni, illetve a jövő évi fizetésemelés is legyen betervezve. A kormánytól pontos választ várnak kéréseikre. Ennek érdekében úgynevezett japán sztrájkot indítottak, melynek lényege, hogy a tanárok bemennek az órára, viszont kettőt nem tartanak meg. Az Országos Tanügyi Szakszervezet azért választotta ezt a tiltakozási formát, hogy a diákok ne maradjanak le a tananyaggal, de ha nem teljesítik követeléseiket országos sztrájkot szerveznek.

- Mintegy figyelmeztetésképpen szeretnék ezt a sztrájkot, ezzel is jelezve, hogy a követeléseiket vegyék tervbe. Még ezekkel a kérésekkel sem közelítik meg a romániai tanárok, azokat a jövedelmi nívókat, amelyeket Európa más országainak pedagógusai kapnak.  Nehéz megítélni mennyire lesz ez eredményes, de bízunk benne, hogy a kormány és a minisztérium megoldja  a problémát. - mondta Kónya László főtanfelügyelő- helyettes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: