2009-12-12 15:23:17• hírek • Szatmár.ro

Ajándékjegyet kérnek

A Szatmár megyei tanügyi szakszervezetek ajándékjegyek kiosztását kérték a polgármesterektől.

Ismét elégedetlenek a tanügyi dolgozók és ennek ezúttal is hangot adtak: tanügyi szakszervezetek képviselői közölték a polgármesterekkel az ajándékjegyek kiosztására vonatkozó igényüket. „Minden polgármesterrel közöltük az ajándékjegyekre vonatkozó igényünket, azonban a velük folytatott tárgyalások nyomán az derül ki, hogy nem sokan mutatnak hajlandóságot, hogy kedvünkre tegyenek. Az elöljárók a gazdasági válság okozta anyagi megterheltséggel indokolják döntésüket, mi szerint, az önkormányzatok kasszáiban nincsenek erre a célra félretett tartalékok. Sajnos, nem létezik törvényi előírás, hogy érvényt tudjunk szerezni ezen igényünknek"- jelentette ki Ioan Dragan, a FEN tanügyi szakszervezet Szatmár megyei szervezetének elnöke.

Hozzátette, összesen 700 lej értékű ajándékjegyet igényeltek minden pedagógus számára, mivel a törvény előírja, hogy minden ünnepnapra öt ajándékjegy jár, úgy mint a december elseje, illetve a december huszonötödike. E szerint, egy-egy ünnepnapra 350 lej értékű ajándékjegy járna.

Amennyiben a tanügyi alkalmazottak valóban megkapnák ezeket az ajándékjegyeket, könnyebben átvészelnék ezt a nehéz időszakot. Vannak olyan önkormányzatok akik a mai napig nem térítették vissza a tanárok ingázásának költségét. Ezekben az esetekben törvényes eszközökhöz folyamodunk, hogy az érintettek megkapják a pénzüket - tette hozzá Dragan.


Összesen hétszáz lej értékű ajánkékjegyet szeretnének a tanárok
Összesen hétszáz lej értékű ajánkékjegyet szeretnének a tanárok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: