2011-12-09 15:54:38• hírek • Szatmár.ro

Ajándékcsomagok gyerekektől gyerekeknek

Egyre közeleg a Karácsony. Adventben nagy a várakozás, de nagy készülődés is az ünnepre, mely hagyományainkban az ajándékozások idejét is jelenti. A gyerekek számára ez öröm, de lehet az örömszerzés ideje is, hisz a felnőttek azt tanítaják nekik, hogy: ajándékot jobb adni mint kapni.

Ezzel a céllal jött létre az a kezdeményezés, mely ezekre a dolgokra irányítja a figyelmet: németországi iskolás gyerekek immár 8 éve minden évben cipősdobozos ajándékcsomagokat készítenek és küldenek romániai társaiknak. Reischach, Perach, Erlbach, Eggenfelden, Hebertsfelden, Arnstorf és Eichendorf települések kisdiákjai az idei adventi gyertyagyújtással egybekötve rakták teherautóra küldeményeiket.

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány közreműködött az idén is újra abban, hogy a csomagok eljussanak Romániába, illetve ezeket olyan közösségekbe továbbítsák, amelyek távol esnek a főutaktól és ahová általában más ajándékozók nem, vagy nagyon ritkán jutnak el. Idén olyan kis távoli falvakba jutottak el a szeretetcsomagok mint Borválaszút, Alsóhuta, Szelestyehuta és Kőszegremete. Az iskolákból, óvodákból kiváncsi szemek lesték türelmetlenül az ajándékok érkezését és szégyenlősen, de fülig érő boldog mosollyal fogadták azokat.

Mindenhol ünnepi verssel, karácsonyi dalokkal kedveskedtek az örömvivőknnek és érdeklődéssel hallgatták a képekkel, videófelvétellel színesített beszámolót az ajándékok eredetéről. A küldetés megjósolható módon kitűnően sikerült, mert a kicsik örömmel vitték haza a szívvel-lélekkel készített ajándékokat. Sokan azt is megigérték, hogy ha nevet és címet talánának a dobozban jeleznek és megköszönik a feladónak, hogy ismeretlenül, de rájuk gondoltak. Mindenki örül az ajándéknak, de talán mégjobban egy köszönetnek és meleg szónak...

Ajándékot kaptak a német gyerekektől az iskolások

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: