2009-11-29 14:55:00• hírek • Szatmár.ro

Ajándék szűkös időben is

A vidéki önkormányzatok többsége ebben az évben is ad ajándékot a gyerekeknek.

Gazdasági világválság, kis költségvetés ide vagy oda, a vidéki önkormányzatok igyekeznek előteremteni a szükséges összegeket ahhoz, hogy a községbeli gyerekek ebben az évben se maradjanak az immár hagyományossá vált mikulási, karácsonyi ajándékcsomag nélkül.

A helyi tanácsok ezekben a napokban sorra kerülő ülésein mindenütt szerepel napirendi pontként ez a kérdés, és általában pozitívan döntenek a tanácsosok az ügyben. Kaplonyban egyenesen vita alakult ki a december 5-én kiosztandó ajándékcsomagokkal kapcsolatban, ugyanis Mosdóczi Vilmos, a község polgármestere azt javasolta, hogy 14 éves korig minden kaplonyi gyerek részesüljön az ajándékban, függetlenül attól, hogy milyen iskolába jár.

- Érthetetlen módon eddig az volt a bevett szokás, hogy csak azok az óvodások és iskolások kaptak csomagot, akik a falu iskolájába járnak: mintha ők nem a mieink lennének. Atanács végül elfogadta a javaslatomat - mondta Mosdóczi.

Erdődön ugyancsak ez volt az egyik fő téma a csütörtökön megtartott tanácsülésen: itt minden óvodás és iskolás gyerek fejenként 7 lej értékű ajándékcsomagot vehet majd kézhez - árulta el Szakács Imre alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: