2017-09-23 16:27:52• hírek • Kocsis Zoltán

Ahol sör van és kolbász van, ott jó kedv is van!

Hétszáz liter stuttgarti csapolt sör és négyszáz kilogramm specifikus kolbász várja mindazokat, akik szombaton és/vagy vasárnap kilátogatnak a Svábház udvarára, a szatmári Oktoberfesthez. Mert ahol sör van, kolbász van, ott a jó kedvet a cudar szeptemberi eső sem ronthatja el.

Ennek jegyében Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke 14.00 órakor – hagyományoknak megfelelően – hatalmas fa kalapáccsal megnyitotta az első söröshordót – a finom nedű pedig azóta is csak folyik, ha csak el nem állt.

A rossz idő ellenére ugyanis a sörfesztivál nem hátrált meg. A Svábház udvarán hatalmas sátor alatt lehet élvezni a finom német sört: amelyből a szőke mellett barna és alkoholmentes is a vendégek rendelkezésére áll. Hogy a söröcske jobban csússzon, német kolbásszal és finom perecekkel lehet neki megágyazni, desszertnek pedig ott van a szatmári sváb specialitás, a többféle ízesítésű strudli.

A jó hangulatról a mezőfényi fúvószenekar gondoskodik, majd 18 órakor lesz a tombolahúzás, 19 órától pedig az Elvis Band fog zenélni. A mulatság 23 óráig tart majd, hogy vasárnap mindenki elérjen a 10 órától kezdődő szentmisére a Kálvária templomba. Onnan rendezett menetben vonulnak át a résztvevők a Svábházba, ahol fehérkolbász-kóstolással folytatódik majd a buli. Zenélni fognak a Mezőfényi Fúvósok és van egy olyan sejtésünk, hogy a sör is olyan jól fogy majd, ahogy az első napon is történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: