2019-01-17 09:49:50• hírek • Közlemény

Áhítatoskönyv – Nyolcadik kötet

Megjelent a Velünk az Isten című áhítatoskönyv nyolcadik kötete. A refszatmar.eu honlapon 2018-ban szinte naponként megjelenő áhítatokból válogatott írásokat tarthatják kézben a kedves olvasók.

„Az idő az egyik legnagyobb csaló – gyakran elfeledteti veled, hogy nem tőle függ életed, hiszen neki is van Ura. Ez a kötet azoknak szól, akik szeretnének naponta egy kicsit megállni és elcsendesedni. Azoknak szól, akik szeretnének kikerülni az idő bűvöletéből, és időtlen pillanatokra találkozni vágynak a Mindenség Urával. Azoknak szól, akik nem restek idejükből áldozni, mert Aquinói Tamást parafrazálva: lelkük tele van derűs készséggel a jóra. És azoknak is szól, akik keresik Istent, de nem tudják, hol találhatnák. Azoknak, akik szolgálni szeretnék, de nem tudják, hol kezdjék e szolgálatot. Mert mindez együtt az igazi áhítat: áldozat, odaadás, önátadás, lelki öröm és készség a jóra, Istent keresve, Vele naponta találkozva, hálát adva jóért és rosszért, megtapasztalva a szüntelen kegyelmet.” – ezekkel a szavakkal ajánlja a Szatmári Református Egyházmegye lekészei által írott kötetet Póti Eduárd, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója.

 

A Rácz Ervin szigetlankai lelkész, egyházmegyei sajtóreferens áltat szerkesztett könyvben rajta kívül a következő lelkipásztorok jegyeznek írásokat: Erdei-Árva István (Szamoskóród és Dobrácsapáti), Fodor Lajos, Genda Árpád-Szabolcs (Pettyén), Ilonczai Zsombor (Szárazberek), Jobb Domokos (Ombod), Kaszaniczki Csongor (Erdőd), Király Lajos esperes (Batiz), Kiss Szabolcs (Apa), Nagy Erika (Sárközújlak), Szilágyi Balázs (Szatmár-Láncs), Varga Szilárd (Szatmárnémeti Református Gimnázium). Tehát tizenkét lelkipásztor gondolatait, rövid igehirdetését olvashatják a Nagyáradon kiadott könyvben, melyet Petrikó Ildikó tördelt, boritóját pedig Wagner Erik királyhágómelléki püspöki titkár, sajtóügyi előadótanácsos tervezte.

 

A könyvet az Esperesi Hivatalban megvásárolhatják 10 lejért.  Még kapható az előző kötetből is, melynek ára szintén ennyi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: