2007-06-16 22:34:12• hírek • István Löchli

Rabszolgák Kínában

 Egy kínai téglagyárban embertelen körülmények között dolgoztattak több munkást.

Kína két tartományának téglaépítő telepein, embertelen körülmények között dolgoztattak gyerekeket és felnőtteket, fizettség nélkül.
 
Egyfolytában verték és éheztették őket, aki pedig megpróbált megszökni, büntetésül megverték, megégették, vagy megcsonkították.  Kína Honan és Sanszi tartományában összesen 548 rabszolgát sikerült kimenekíteniük a hatóságoknak. A többségük emberrablók által került a téglagyárakba. Az eddigi letartóztatottak száma meghaladja a 150-et is. Az ellenőrző akció még nagy erőkkel folyik, és nagy a valószínűsége, hogy több rabszolgasorsban szenvedő embert fognak kiszabadítani. A kínai közvéleményt sokkolta az eset, és az állami vezetők utasították a rendőrséget egész Kínában, vizsgálják át a hasonló telepeket. 
 
A kiszabadítottak közül 75 fiatalkorú volt, de volt köztük egy 14 éves gyermek is, akit már több éve dolgoztattak a téglagyárban. A kínai törvények szerint, aki valakit jogtalanul tart fogva, az minimálisan három év börtönbüntetést is kaphat, de amennyiben bántalmazzák a fogvatartottakat, halálbüntetés is kiróható rájuk.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: